Gå til sidens hovedinnhold

Mellom 20 og 30 barnefamilier i Rana trenger hjelp til å feire en god jul, men så langt har de bare fått inn 400 kroner: – Jeg skulle så gjerne ha hjulpet alle

Artikkelen er over 1 år gammel

Hearts of Hope har startet årets Julehjelp for vanskeligstilte barnefamilier, men trenger hjelp for å komme i mål.

– Vi regner med det blir som tidligere år, at vi kommer til å hjelpe mellom 20 og 30 familier til å få en bedre jul, sier Randi Hjertås Pettersen som er frivillig.

På Hearts of Hope sin facebookside har de lagt ut informasjon om hvordan man går fram for å søke om hjelp. Konfidensialiteten er svært streng.

– Alle som blir med som frivillige må skrive under en taushetserklæring, og så er det bare to stykker som får vite navnene på dem som har søkt. Det holdes tett inntil brystet, sier Hjertås Pettersen.

Flere har allerede bedt om hjelp

Allerede har det begynt å komme søknader.

– Flere familier har tatt kontakt, men også noen enkeltpersoner. En del av konseptet vårt er å hjelpe barnefamilier, så vi ser gjerne at de enslige kontakter andre organisasjoner her lokalt for å be om hjelp. Vi skulle så gjerne ha hjulpet alle, men vi er så få som holder på med dette, sier Hjertås Pettersen.

Les også

I disse dager kjører Hearts Of Hope ut mat og gaver til familier i hele Rana. - Det blir mer og mer for hvert år, og det er tøffe historier

Hearts of Hope har nå satt ut godt merkede handlevogner i matbutikker i Rana, Hemnes og Nesna. Der kan folk legge gaver, tørrvarer og andre artikler som videreformidles til familiene.

– Det er et stort behov for personlig hygiene-artikler. Folk prioriterer ikke det når de har så dårlig råd at de ikke har penger til mat til ungene sine. Det kan være tannkrem, våtservietter, tannbørster, sjampo, balsam, parfyme, sminke – det meste innen hygiene, sier hun og legger til:

– Og så trenger de hjelp til julemat og gaver til ungene sine.

Kan spleise

Etter noen dårlige erfaringer, har de frivillige bestemt at de skal pakke opp alle innleverte gaver.

– Vi har faktisk opplevd at det har vært pakket inn gamle illeluktende T-skjorter. På den gaven sto det merket «Gutt 5 år». Vi kommer derfor til å pakke opp for å unngå at slikt skjer.

De frivillige håper også på pengehjelp.

– Vi har Vipps og kontonummer som finnes på siden vår, og så har vi en Speis. Til nå har vi fått inn 400 kroner på spleisen vår. Det er klart, hadde vi hatt midler, ville det ikke vært så vanskelig å få det til, men samtidig vet vi at det pleier å forandre seg når man nærmer seg jul. Da er gjerne folk gavmilde.

Gruer seg

Utleveringsdato er satt til 18. desember.

– Det vi har opplevd de siste årene er at de som gruer seg aller mest til jul, venter til det aller siste med å be om hjelp.

Når man jobber med et sårt tema som fattigdom og barn, er det mange historier som brenner seg fast.

– Det er mye som går inn på meg og jeg skulle så gjerne ha hjulpet alle. Det gjør noe med meg, men samtidig gir det meg mye å holde på med dette, og det at jeg kan sitte på julaften og vite at de som har søkt, faktisk har mat, sier Randi Hjertås Pettersen.

Les også

Mer enn hundre fikk noen å feire jul med takket være Rana Frivilligsentral: – Jeg har et sterkt behov for å si takk på tampen av året

Per i dag har Hearts of Hope fire frivillige.

– Vi trenger absolutt flere. Interesserte kan ta kontakt. Ellers oppfordrer vi folk til ikke å ta kontakt med oss privat, men forholde seg til facebooksiden og mailadressen til Hearts of Hope, sier Hjertås Pettersen.

Som tidligere år kommer Helma hotell til å stille opp med juletre på hotellet, hvor folk kan komme og legge gaver til Hearts of Hope. I år kommer også Tinde kafé til å gjøre et lignende stunt.

Les også

Monica fra Rana åpner huset for fremmede i jula: – Det at du kommer på middag eller at noen kommer til deg, kan være det som redder jula

Kommentarer til denne saken