Var for noen dager siden på en trivelig korpskonsert i Langvatnet. Skonseng skole- og ungdomskorps hadde annonsert at de skulle ha en konsert i en ombygd låve i Langvatnet. Etter bare ca. en måneds øving pga koronasituasjonen, dristet de seg til å fremføre mange flotte musikkstykker sammens med egne drilljenter.

Både korpset og drilljentene klarte seg meget bra. Settingen rundt hele arrangementet var meget spesiell. Den ombygde låven låven var pyntet til en trivelig konsertsal og i tillegg ble det på billetten servert lapskaus med tilbehør. Lapskausen var forøvrig meget god.

Korpset består av både unge og eldre musikanter og det var godt å se at den noe eldre klarinettisten bøyde seg fram og pekte på notearket hvor langt de var kommet i stykket etter at yngstejenta hadde falt ut pga at det kanskje var vanskelig å få med seg alle notene. Til trøst for deg som syntes det var vanskelig. Dette har skjedd/skjer med stort sett alle som er i startfasen når de begynner å spille. Du var flink, så bare stå på og øve så greier du det neste gang.

Det som også er trivelig, er at en i ei bygd som Skonseng med omegn greier å stable på beina et musikkorps som både kan ha konserter og som kan glede bygda på 17. mai med korpsmusikk i 17. mai toget. Hørte at de i fjor pga koronaen på 17. mai kjørte rundt med traktor i bygda og spilte for å markere 17. mai feiringen. Noe til ettertanke for de større bynære områder som ikke greier å etablere et skolekorps til glede for hele skolekretsen. Dette var mulig for noen år siden for både Gruben, Selfors og Åga/Hauknes. Det var andre gang at korpset hadde hatt konsert i låven så de håpte at dette etter hvert skulle bli en tradisjon.

Alt i alt et trivelig og godt arrangement som fortjener ros og kanskje større oppslutning ved neste korsveg.