Gå til sidens hovedinnhold

Ny skolesjef versus nedbemanning i brannetaten

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det synes betimelig at det er et samtidig sammenfall mellom forslag om nedbemanning i brannetaten, og at ny skolesjef foreslås tilsatt. Derfor må spørsmålet stilles: Er det sånn man henter lønnsmidlene til nyansettelsen? Er det ikke viktigere at man har en brannberedskap og utstyr som kan takle et worst case, i stedet for å toppe et overmodent styresett i skolesektoren med enda et nytt ledd?

Et worst case vet man aldri når inntreffer. Politikerne er valgt av folket, og bør lytte til dem. Ikke opptre arrogant, avvisende ovenfor alle innspill, eller tro at de sitter med de beste løsninger. En slik styreform kjennetegner en top-down ledelse der alle beslutninger tres nedover ørene på folk.

Det er heller ikke å komme utenom at rådmannen synes å styre etter de samme prinsipper (var kjent for det der denne kom fra tidligere). Denne styreformen, om den er gjeldende i kommunen, egner seg dårlig i å skape et gode arbeidsmiljø, og forårsaker ofte høy turnover og høy grad av sykemeldinger.

Roy Nilssen

Les mer

Kommunen sier opp fire brannkonstabler i Rana for å spare penger: – Minimal innsparing samtidig som vi får dårligere beredskap

Les mer

Signaleffekten er mildt sagt dårlig, og kanskje burde ordføreren starte det nye året med å ta seg en god prat med rådmannen og toppbyråkratene hans

 

Kommentarer til denne saken