Ny skolesjef versus nedbemanning i brannetaten

Innen første juli 2019 blir det fire færre brannkonstabler i Rana da kommunen vil spare inn penger.

Innen første juli 2019 blir det fire færre brannkonstabler i Rana da kommunen vil spare inn penger. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det synes betimelig at det er et samtidig sammenfall mellom forslag om nedbemanning i brannetaten, og at ny skolesjef foreslås tilsatt. Derfor må spørsmålet stilles: Er det sånn man henter lønnsmidlene til nyansettelsen? Er det ikke viktigere at man har en brannberedskap og utstyr som kan takle et worst case, i stedet for å toppe et overmodent styresett i skolesektoren med enda et nytt ledd?

Et worst case vet man aldri når inntreffer. Politikerne er valgt av folket, og bør lytte til dem. Ikke opptre arrogant, avvisende ovenfor alle innspill, eller tro at de sitter med de beste løsninger. En slik styreform kjennetegner en top-down ledelse der alle beslutninger tres nedover ørene på folk.

Det er heller ikke å komme utenom at rådmannen synes å styre etter de samme prinsipper (var kjent for det der denne kom fra tidligere). Denne styreformen, om den er gjeldende i kommunen, egner seg dårlig i å skape et gode arbeidsmiljø, og forårsaker ofte høy turnover og høy grad av sykemeldinger.

Roy Nilssen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken