Flertallet i styret i Helgelandssykehuset har fått seg en skikkelig smekk over fingra

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Enten er man lojale eller så er man ikke med videre, var den prinsippfaste meldinga fra vefsnordføreren. Det skal vi gi ham rett i, og da tar vi det for gitt at dette også må gjelde de seks styremedlemmene i Helgelandssykehuset som nå så til de grader har blitt tatt i øra av eieren sin, skriver Rana Blad i dagens leder.

DEL

LederStyret i Helse Nord har gjort det eneste rette, og som vi forventa av det: Fått prosessen rundt Helgelandssykehuset inn på rett spor. Noe anna vedtak enn det de gjorde før helga ville vært direkte oppsiktsvekkende.

Nå vil verken styreleder Marianne Telle eller Lars Vorland, administrerende direktør i Helse Nord, karakterisere vedtaket som ei tilrettevisning av styret i Helgelandssykehuset. Dem om det. For oss som sitter på utsida, framstår det uansett som nettopp det. Det famøse vedtaket som det syltynne styreflertallet i Helgelandssykehuset gjorde med seks mot fem stemmer for et par uker sida, var nemlig intet anna et skikkelig sidespor og en studie i å kjøre en så langt god prosess rett i grøfta. Og når et styre så til de grader legger seg på kollisjonskurs med eieren sin, i dette tilfellet altså Helse Nord, kunne de ikke forvente noe anna enn en skikkelig smekk over fingra.

I etterkant av styrevedtaket i Helgelandssykehuset kom, ikke uventa vil vi si, vefsnmiljøet på banen da Høyres gruppeleder Jørn Clausen og arbeiderpartiordfører Jann-Arne Løvdahl freidig og framoverlent forlangte både sykehusdirektør Per Martin Knutsens og styreleders Frode Mellemviks hoder på et fat dersom de ikke ville følge opp vedtaket om kun å utrede ettsykehusmodellen. Snakk om å foregripe begivenhetenes gang, for vel vitende kom de med dette når de måtte være klar over at det er styret i Helse Nord som har siste ord i denne saken.

Vi skal også gi høyrerepresentant Clausen rett i at når Helse Nord nå har overprøvd styret i Helgelandssykehuset som de selv har pekt ut, så viser de faktisk mistillit til det

Enten er man lojale eller så er man ikke med videre, var den prinsippfaste meldinga fra vefsnordføreren. Det skal vi gi ham rett i, og da tar vi det for gitt at dette også må gjelde de seks styremedlemmene i Helgelandssykehuset som nå så til de grader har blitt tatt i øra av eieren sin. Hvis ikke må jo seks styrehoder rulle?

Vi skal også gi høyrerepresentant Clausen rett i at når Helse Nord nå har overprøvd styret i Helgelandssykehuset som de selv har pekt ut, så viser de faktisk mistillit til det. I privat næringsliv, som vi regner med en høyrepolitiker har kjennskap til, vet vi godt hva som skjer hvis et styre trosser eieren sin og den klare marsjordren som er gitt. Ikke bare har Helse Nord-styret nå gitt beskjed om at det heretter skal marsjeres i den retninga de har pekt ut ved at tre alternative sykehusmodeller likeverdig skal utredes, det kreves også en særskilt begrunnelse for ei eventuell lokalisering i Leirfjord/Hemnes.

Styreleder Telle slår fast at Helse Nord-styret har hele regionens befolkning i tankene når det gjør sine vurderinger. Ja, det skulle i bunn og grunn bare mangle. Da er det verre å få øye på at styreflertallet i Helgelandssykehuset jobber ut fra samme rettesnor. Det bør de heretter gjøre, eller så får de finne seg noe anna å gjøre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags