En indrefilet skal være attraktiv og slik Meieritomta nå ligger er den ei skam for sentrum

FORTSATT UBEBYGD:  Meierikvartalet ligger som et sår midt i byen. Hvorvidt Trio Eiendomsinvest klarer å realisere byggeplanene der, er høyst usikkert. Foto: Øyvind Bratt

FORTSATT UBEBYGD: Meierikvartalet ligger som et sår midt i byen. Hvorvidt Trio Eiendomsinvest klarer å realisere byggeplanene der, er høyst usikkert. Foto: Øyvind Bratt

Artikkelen er over 5 år gammel

Rana Blad mener kommunen bør komme på banen hvis ikke Coop Eiendom selv ser at noe må gjøres med Meieritomta.

DEL

Dagens lederIndrefileten i sentrum er i ferd med å surne. Meieritomta ligger brakk og som et åpent sår midt i byen og har gjort det i ei årrekke. Det er nå snart ti år siden den gamle bygningsmassen som sto på denne attraktive tomta ble revet og siden har naturen fått fritt spillerom på den delen av tomta hvor det ikke er parkeringsplasser.

En trenger verken være eiendomsutvikler eller byplanlegger for å innrømme at det ser mildt sagt trasig ut i dette sentrale området i Mo sentrum, som altså gjentakende ganger har blitt karakterisert som byens tomte-indrefilet.

LES MER (RB PLUSS): Slik ser det ut snart ti år etter at det gamle meieribygget ble jevnet med jorda

Hva denne tomta skal brukes var faktisk gjenstand for diskusjoner og idéutkast i flere år før gravemaskinene gjøv løs på det gamle Meieribygget, men da Coop Eiendom kjøpte tomta av Nordlandsbanken og Rimer Invest hadde de klokkertro at det skulle la seg gjøre å utvikle dette attraktivt beliggende kvartalet. Å få utvikla og bebygd Meierikvartalet har altså vist seg å ta lang tid, og sikkert mye lengre tid enn det tomteeierne hadde sett for seg da de kjøpte eiendommen i 2004.

Nå skal det riktignok sies at det å bygge ut et så stort område nødvendigvis må ta noe tid, det skjønner vi og det har vi respekt for. De signalene som Trio Eiendomsinvest nå kommer med er likevel bekymringsfulle. Utviklingsselskapet, som har opsjon på å bygge ut området, klarer ikke å regne hjem prosjektet etter at de nå har avklart at vanskelige tomteforhold vil fordyre utbygginga med 40 millioner kroner. Trio Eiendomsinvest er ikke innstilt på å kaste korta riktig ennå, men det vil overraske oss hvis de trekker en anna konklusjon.

En indrefilet skal være attraktiv og slik Meieritomta nå ligger er den ei skam for sentrum og bidrar på ingen måte til å gjøre ranværingene stolte av sentrum og byen sin

Da sitter Coop Eiendom med ei fem dekar stor tomt midt i Mo sentrum, som er regulert til 64 leiligheter fordelt på to blokker med grøntareal mellom, 2.400 kvadratmeter næringsarealer på gateplan og 142 offentlige parkeringsplasser, som altså ingen finner det regningssvarende å bygge på. I alle fall foreløpig.

Det er forståelig at vanskelige grunnforhold gjør at prosjekter skyves ut i tid, men når man besitter ei så sentral tomt i sentrum av en by, følger det med et ansvar. Coop Eiendom burde rett og slett finne en alternativ bruk mens de venter. En park eller parkeringsplass er nærliggende å foreslå, men uansett bør det ryddes opp og det må ryddes opp nå. En indrefilet skal være attraktiv og slik Meieritomta nå ligger er den ei skam for sentrum og bidrar på ingen måte til å gjøre ranværingene stolte av sentrum og byen sin. Dette bør tomteeieren selv evne å se, hvis ikke bør kommunen hjelpe til ved å pålegge Coop Eiendom å rydde opp.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags