SV ser regelrett spøkelser på høylys dag

Artikkelen er over 4 år gammel

Rana Blad spør: Hva er det som ligger bak vinglingen som nå oppstår etter at partiet lenge prinsipielt har vært det tydeligste skolestrukturpartiet?

DEL

Dagens lederSV i Rana har i lang tid, blant annet gjennom en hel valgkamp i sommer og høst, framstått som et parti med skolepolitisk integritet. Anført av partiets leder lokalt, Hilde Rønningsen, har skolepartiet SV vært tydelig i sitt budskap: Det må gjøres noe med skolestrukturen i Rana. Og det raskt, for å få bukt med de økonomiske utfordringene Rana kommune har. Etter vår mening har SV hatt rett hele tiden.

Andre partier lokalt har vinglet mer i den betente skolepolitiske strukturdebatten. Vi har dog sett snev av en felles politisk forståelse av at noe må gjøres. Et av tiltakene har vært å gjennomføre byggingen av en ny ungdomsskole på Ytteren. Det ble planlagt i forrige kommunestyreperiode da Høyre hadde roret. En flerbrukshall i regi av B & Y IL, inngår som en del av pakka. Men det er riktig som SV påpeker at dette er et byggeprosjekt som er løsrevet fra en større og grundigere gjennomgang av den samlede skolestrukturen i Rana. Likevel mener vi det er maktpåliggende å få gjennomført. Ikke minst fordi tilstanden til eksempelvis Selfors ungdomsskole er elendig, for ikke å si kritisk.

At SV i formannskapet i Rana sier ja til byggingen på Ytteren, for så å snu tvert om når saka kommer til endelig behandling i kommunestyret, får oss derfor til å stusse. Hva er som ligger bak vinglingen som nå oppstår etter at partiet lenge prinsipielt har vært det tydeligste skolestrukturpartiet?

Når Hilde Rønningsen i kommunestyret formulerer seg med at de har tolerert at en ny ungdomsskole på Ytteren ligger inne, for så å argumentere mot prosjektet med at det i for stor grad vil påvirke muligheten til å bygge ny ungdomsskole på Gruben, sier det oss noe om at her mangler det politisk mot og vidsyn. SV ser regelrett spøkelser på høylys dag. Høyres Espen Haaland peker på det som er korrekt, nemlig at det ikke er Gruben som behandles, og at man selvfølgelig er klar over at heller ikke skolen der er i en stand kommunen kan være bekjent av. Det rettferdiggjør da på ingen måte stopp for Ytteren-prosjektet.

Det vi opplever nå er klassisk SV-politikk og agering. Det handler om utsette behandling av ubehagelige og betente saker som faktisk fører til handling, og i stedet ta til ordet for utredninger. Denne gang i form av ønske om en helhetlig plan for bynære skoler. Vi har sagt det før og gjentar det gjerne: Det siste Rana kommunes økonomi, skoler, elever og lærere trenger, er nye utredninger. Skole-Rana trenger politiske vedtak som gjør at endring til det bedre skjer raskest mulig der det kan skje, som på Ytteren, på tross av at det ikke foreligger en «helhetlig plan».

SV ser regelrett spøkelser på høylys dag

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags