Søndag denne helga er den søndagen i året vi bør ha pengeboka klar og åpen

Samler inn: Stein Hovind og Mary Ann Dahl  stiller under søndagens innsamlingsaksjon, og håper du også bidrar.FOTO: Kenneth Haagensen Husby

Samler inn: Stein Hovind og Mary Ann Dahl stiller under søndagens innsamlingsaksjon, og håper du også bidrar.FOTO: Kenneth Haagensen Husby

Artikkelen er over 5 år gammel

Rana Blad mener det er på tide å åpne lommeboka for årets TV-aksjon.

DEL

Dagens leder Søndag denne helga er den søndagen i året vi bør ha pengeboka klar og åpen. Tiden er inne for å gi, også for oss på Nord-Helgeland. TV-aksjonen i regi av NRK i år går til Regnskogfondets arbeid med å redde regnskog. Og da i nært samarbeid med menneskene som bor der. Midlene som kommer inn fra min og din pengebok, skal redde et regnskogområde større enn hele Norge og Danmark til sammen. Det trengs. Verdens regnskoger er nemlig under et voldsomt press, og hvert minutt forsvinner store regnskogområder – for alltid. For de 260 millioner menneskene som bor i regnskogen og lever av ressursene der, er konsekvensene umiddelbare og dramatiske: De mister hjemmet sitt.

LES MER: Håper næringslivet også i år stiller opp

Årets TV-aksjon skal bidra til å bevare noen av verdens største regnskogområder i Peru, Brasil, DR Kongo og på øya Ny-Guinea. Regnskogen forsyner verden med mat, vann og medisiner, og bidrar til å redde klimaet på kloden. Regnskogen er dessuten hjemmet til millioner av mennesker. Disse blir drevet ut i fattigdom når skogen raseres. Du og jeg kan altså bidra til at denne situasjonen endrer seg – til det bedre, med å gi litt av den overfloden vi lever i.

Du og jeg kan altså bidra til at denne situasjonen endrer seg – til det bedre, med å gi litt av den overfloden vi lever i

Siden andre verdenskrig er regnskogen halvert. Fortsatt hogges regnskogen ned i hurtig tempo. Å redde verdens regnskoger er avgjørende for å redusere naturkatastrofer, global oppvarming og fattigdom. Ved å bevare regnskogen bevarer vi også et biologisk skattkammer som rommer 50–80 prosent av klodens plante- og dyrearter.

Lokalt har vi normalt vært flinke til å gi når det er TV-aksjon. Spesielt har givergleden i lille Træna blitt lagt merke til. De er i Norges-toppen i giverglede hvert eneste år. I Rana står det ikke fullt så godt til, men vi er blitt flinkere. I år kan det derimot på forhånd se ut som vi kommer til å slite. De lokale ansvarlige for innsamlingen etterlyser næringslivets bidrag ettersom det ikke blir lokal ringestafett. Oppfordringa som gis er at næringslivet bidrar via stafetten for givere som går på nettet. Vi regner med de tar oppfordringa.

I tillegg trengs det bøssebærere lokalt. Arrangørene lokalt sier at det aldri kan bli for mange frivillige. Så har du tid og lyst, er det bare å melde seg. I så fall er du med på å bidra til en særdeles god sak som faktisk kan påvirke livet her vi bor mye mer enn vi kanskje tør tenke på. Vern og bevaring av regnskogene i verden er viktig. Ikke minst for dem som kom etter oss. Gi så det kjennes, er vår oppfordring.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken