Det er feil å tro at Rana ikke er sterkt i fokus hos Helgeland Museum og som styremedlem vil jeg gjerne nyansere påstanden

Helgeland museum avdeling Rana.

Helgeland museum avdeling Rana.

Av

Det er sammen vi er sterkest!

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det har aldri kommet noe godt ut av lokale "fogderi-strider".
Det er feil å tro at Rana ikke er sterkt i fokus hos Helgeland Museum og som styremedlem vil jeg gjerne nyansere påstanden om at det ikke er representasjon for Rana i museumsstyret. Rett nok bor jeg ikke i Rana pr. i dag, men jeg står innført som døpt i kirkeboka i Korgen, tok folkeskoleeksamen og realskolen på Mo, og har alltid hatt stor interesse for å dokumentere blant annet industrihistorien i Rana.
Jeg kom inn i styret for Helgeland Museum i fjor. Først og fremst på grunn av lang museumsfaglig erfaring. Men også fordi det er viktig for museet å ha bred fokus, som blant annet inkluderer et stort engasjement for museumsutviklingen i Rana.
I fjor tok vi i bruk den nye museumsavdelingen i MOment, og ble en del av det spennende historiske miljøet på Moholmen. Her har Rana Museum et flott utgangspunkt for videre utvikling.

Det blir feil når miljøene på Helgeland forsøker å "slå hverandre i hodet" med lokale argumenter om hvem som skal bestemme mest. Det blir bare å skape tapere når man går til interne slåsskamper. Viktigere er det å stå sammen slik at regionen kan hevde sin styrke i fylket, og beholde støtte og posisjon i møte med fylkesting og fylkesadministrasjon. Den STORE pengestøtten er det fylket og staten som står for. Bare når vi opptrer samlet, kan vi ha sjanse til å hente flere ressurser utenfra. - Og - for ordens skyld: Hvis vi ser hva kommunene på Helgeland bevilger til sitt museum pr. innbygger, ligger Rana sørgelig dårlig an... Ifølge årsmeldingen for 2019 er Træna "best" med kr. 875,- pr innbygger, mens både Rana, Brønnøy og Vefsn stiller med under 90,- ...

Steinar Bjerkestrand, styremedlem i Helgeland Museum, Oppdal

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken