Noen av de som kommer reiser heim igjen når de ikke får bo på hotell. Jeg kaller det utnyttelse av systemet

Artikkelen er over 4 år gammel

Skriver om retur av asylsøkere.

DEL

LeserbrevJeg er enig med UDI og Frp i vedtaket om å tilbakesende asylsøkere som har jobb og oppholdstillatelse i Russland. Som vi vet så kommer det mange flyktninger over Storskog på den norsk-russiske grensen i Finnmark på sykkel. Mange av de flyktningene som kommer har fast jobb, familie og bolig heime i Russland som de har bod i de siste 9 årene.

Mange av de som har blitt intervjuet har uttalt at de kommer til Norge for å dra nytte av velferdsgodene og bedre betalte jobber. Og så får de finere boliger en de har heime i Russland. Noen av de som kommer reiser heim igjen når de ikke får bo på hotell. Jeg kaller det utnyttelse av systemet.

Derfor synes jeg det er bra at UDI og Statssekretær Jøran Kallmyr (Frp) i Justisdepartementet er blitt enig om å sende tilbake de flyktingene som har oppholdstillatelse eller visum og fast jobb i et annet land så fort som mulig. De har også blitt enig om at de asylsøkerne som har oppholdstillatelse i Russland og ikke har et beskyttelsesbehov vil returneres.

Også statsminister Erna Solberg og partileder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre sier at de som kommer fra Afganistan som har bodd og jobbet i Russland eller andre plasser å kommer over grense Storskog som søker asyl i Norge får avslag og blir sendt til Kabul helst med direkte fly fra Kirkenes for og minske jobben for de som tar i mot de som kommer over grensen.

Bernt Heimland

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags