Senterpartiet ser ut til å ha snudd 180 grader, uten å gi noen forklaring. Det som i hvert fall er helt sikkert er at det ikke ville blitt flyplass dersom Senterpartiet hadde hatt makt

Ap-politiker Are Nakling stiller tre spørsmål om Senterpartiets flyplass-politikk, til ordførerkandidat Johan Petter Røssvoll. Foto: Øyvind Bratt

Ap-politiker Are Nakling stiller tre spørsmål om Senterpartiets flyplass-politikk, til ordførerkandidat Johan Petter Røssvoll. Foto: Øyvind Bratt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevEn rekke Senterparti-profiler reagerte med indignasjon på frykten for at de ville stoppe flyplassinvesteringen fra kommunen på 300 millioner kroner. Det er ikke til å forstå. De har stemt mot bevilgningen på 300 millioner kroner og sendt ut en pressemelding hvor det i tillegg til overskriften sto blant annet:

«Rana kommune står foran store utfordringer i eldreomsorgen ved en stadig eldre befolkning og store investeringer i skolesektoren med store behov for vedlikehold og nybygg.

I disse prosessene er det fra administrasjonen og den politiske ledelse argumentert for begrenset økonomisk handlingsrom i form av låneopptak og framtidig drift for å opprettholde nåværende skolestruktur, og med vedlikehold av skolebygg, nybygg og tilstrekkelige ressurser for drift. Med de store utfordringer Rana kommune står ovenfor innenfor nevnte områder mener Rana Senterparti at det ikke er riktig å investere 300 millioner av kommunale midler til flyplass.»

Samtidig klarer ikke Rana Senterparti å redegjøre for sine egne kutt som følge av (nok en) omkamp om skolestruktur. Bare der trengs det over 40 millioner kroner hvert år. Når de da plutselig støtterkommunal medfinansiering på kroner 300 millioner må man jo spørre seg hva som fordrer en slik snuoperasjon av et enstemmig partivedtak?

Senterpartiet ser nå ut til å ha snudd 180 grader, uten å gi noen forklaring. Det som i hvert fall er helt sikkert er at det ikke ville blitt flyplass dersom Senterpartiet hadde hatt makt. For allerede i Nasjonal Transportplan, vedtatt i 2017, slås det fast at det skal komme 600 millioner kroner i lokale bidrag, herav 300 fra kommunen.

Dette har vært tydelig lenge. Jonny Finstad, en av Høyres representanter på Stortinget sa i Rana Blad: – Spleiselaget var avgjørende for flyplass-ja og nå bare gleder vi oss til å se den nye flyplassen på Mo realisert.

Kanskje ordførerkandidat Johan Petter Røssvoll kan svare på de enkle spørsmålene:

  1. Hva er nytt i saken?
  2. Hvorfor har Senterpartiet snudd?
  3. Mener fremdeles Senterpartiet at investeringen går ut over eldreomsorg og skole?

Det er rett og slett ikke troverdig når Senterpartiet hevder de støtter medfinansiering av flyplassen. Det er i såfall nytt. Og det er paradoksalt at et parti som vil ha ordføreren snur kappen etter vinden.

Are Nakling

13. kandiat for Rana Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags