Du er advart; dette er et leserinnlegg skrevet av en sur gubbe som lurer på hva pokker det er som feiler folk

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Av

Sven Henriksen er opprørt over at folk ikke tar med seg sitt eget søppel og skriver om dette i et leserbrev.

DEL

LeserbrevHer om dagen var min kjære og jeg og fisket i Straumkjeften. Floa var på vei opp og alt var perfekt. Sei og makrell beit på i søkk og kav, og kaffe fra termos ble drukket mens sola tittet fram bak fjellet. Riktig så koselig var det, hadde det ikke vært for én ting.

Rundt omkring i fjæra og på svabergene lå det strødd: Fiskesnører, ølbokser, tomflasker, emballasje, engangsgriller, sneiper, tomme sigarettpakker, pølseplastpakker, papirkrus, en gammel underbukse, en hanske, beger etter potetsalat, ja, stort sett. Og jeg sier igjen, hva pokker feiler det folk?

Hvorfor ser en av de fineste fiskeplassene og rekreasjons-plassene ut som om det har vært festival der hver gang du kommer dit? Går det virkelig ikke an å samle sammen eget søppel og ta det med seg til nærmeste søppeldunk? Av de jeg har sett der ute snakker vi ikke ungdom, men voksne mennesker. Jeg skjemmes.

Det ser ut som en svinesti

Vel, vi ryddet opp og gjorde det pent der ute før vi forlot åstedet. Men det samme skjer hver gang vi kommer dit, det ser ut som en svinesti. 

Når jeg går langs E12 på vei til jobben ser jeg av og til folk rulle ned vinduet på bilen og kaster søppel rett ut i vegkanten. Prøv å ta en titt i grøftene om du skulle utøve den sjeldne øvelsen det er å gå i Nord-Norge i disse moderne tider, du vil bli sjokkert over hva du kan finne. 

For å være litt mer samlet og alvorlig. Skal vi begynne å rydde opp etter oss ute i naturen og i byen? Skal vi begynne å tenke på at det kanskje kommer noen andre på rasteplassen etter oss, folk som gjerne vil ha det litt hyggelig og ikke bør oppleve å sette seg på en halvspist kebab? Skal vi begynne å legge hundebæsjposene i søppelbøttene og ikke kaste dem fra oss? Skal vi begynne å tenke på dyr og fisk som begynner å spise plast? Skal vi tenke litt mer på miljøet? 

Med vennlig hilsen

Sven Henriksen - formann i Sure Gubber Rana.

Sven Henriksen

Skuespiller.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags