Jeg tror nok at Helgeland og spesielt søndre Helgeland får et bedre tilbud enn det som er i dag

- Det er bare å glede seg til ny flyplass og nytt sykehus i Rana for hele Helgeland, skriver Vidar Arnstein Olsen i dette leserbrevet.

- Det er bare å glede seg til ny flyplass og nytt sykehus i Rana for hele Helgeland, skriver Vidar Arnstein Olsen i dette leserbrevet.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI de siste kommentarer har det vært mye snakk om to sykehus. Det har jo vært forslag om det fra Rana i mange år. Men styret går for ett sykehus, og det etter ønske fra Hald-kommunene. Og så kommer det en rapport den 3. desember 2018 hvor konklusjon og anbefaling blir anbefalt ett sykehus, men ikke hvor disse ordførerne vil ha det, men i Rana. 

Og nå starter bråket fra disse 12. Først anerkjenner ikke Løvdal ressursgruppas leder Torgersen, mener han er inhabil. Beskyldes for å gå i Ranas ærend. Det blir undersøkt av advokater ved Helse Nord om Torgersens habilitet. Her finner de ingen feil ved Torgersens habilitet. Men det stopper ikke der, mistenksomheten fortsetter og disse tolv skriver til Fylkesmannen. Og så kommer det til den høringsuttalelsen som de forfatter i fellesskap. 

Ranas ordfører står på det med to sykehus, men godtar ressursgruppa si anbefaling. Rana kommer snart med egen høringsuttalelse, merk egen høringsuttalelse som dem har forfattet selv uten hjelp av utenforstående konsulentselskap. Jeg mener at ei to-sykehusløsning er bra, men man må godta hvis og at det blir bare ett. Slik ressursgruppa konkluderte og anbefalte. Jeg tror nok at Helgeland og spesielt søndre Helgeland får et bedre tilbud enn det som er i dag. Så er det bare å glede seg til ny flyplass og nytt sykehus i Rana for hele Helgeland.

Vidar Arnstein Olsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags