Helgelandssykehusets framtid i Sandnessjøen: Tror ikke det overlever de neste 10 år

Helgelandssykehuset avdeling Sandnessjøen.

Helgelandssykehuset avdeling Sandnessjøen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevHelgelandsykehuset i Sandnessjøen sin framtid, slik jeg ser det, er høyst usikker. Høie vedtok at det skulle være to sykehus, men driftes som ett, og ledelsen skulle være i Sandnessjøen.

Her er hele feilen med det vedtaket: Sandnessjøen har ikke samme potensial som Rana når det gjelder arbeid til ektefelle/samboer.

Skal litt tilbake i tid her, der hvor det ble brukt titalls millioner i utredning til ingen nytte. Det er ikke lyttet til faglig råd i det hele tatt. Ressursgruppa konkluderte med ett stort sykehus i Rana. Det ble ikke fulgt, og her kommer det som er det spesielle:

Ordføreren i Rana går for to sykehus og får gehør for det av styret i Helse Nord. Og når helseminister Høie endelig tar en av avgjørelse gjør han den fatale feilen og sier hovedsykehuset skal være i Sandnessjøen og også bestemmer at ledelsen skal flytte dit. Dette er hinsides all fornuft.

Helt til slutt så tror ikke jeg at Helgelandssykehuset i Sandnessjøen overlever de neste 10 år, altså fra år 2030 til 2040.

Vidar Arnstein Olsen, pensjonist, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags