Jeg er overbevist om at vi trenger den debatten. Så får jeg pådra meg litt juling

Inge Myrvoll

Inge Myrvoll

Artikkelen er over 4 år gammel

Inge Myrvoll sier det kan være merkelig, men nødvendig.

DEL

LESERBREVEspen Haaland synes min bekymringsmelding lørdag 2. januar er merkelig.

Ja, jeg visste at det var mulig å score billige politiske poeng på at jeg er kritisk til om vi, som er en del av det nye flertallet, har fått gjennomslag for det alvoret vi står ovenfor i Ranas økonomi.

Slik sett la jeg meg åpen for hogg og visste det. Mitt ønske var å ta debatten, og ha et perspektiv ut over 2016.

Jeg er overbevist om at det ikke er mulig å ta ned drifta i Rana kommune med 11% på 3-4 år uten at det får alvorlige konsekvenser for lærertetthet, for tilbudet vi gir innafor omsorg og helse osv. Da snakker vi ikke om omstilling, men nedbygging. Men jeg regna ikke med å utløse en slik debatt.

I Rana har vi for lenge hatt en debatt hvor de polemiske poengene er viktigere enn analysene. I 5-6 år har flertallet latt være å forholde seg de økonomiske utfordringene. Vi er fortsatt langt unna å finne en felles diagnose, som vi kan drøfte riktig medisinering ut fra. Derfor brukte jeg noen eksempler fra andre kommuner hvor de til dels har funnet sammen for å komme over kneika.

Jeg er overbevist om at vi trenger den debatten. Så får jeg pådra meg litt juling. For denne debatten kan ikke foregå i de indre gemakker, den må være åpen og offentlig, slik at de løsningene som vi må finne er forståelig for innbyggerne i Rana.

Inge Myrvoll

Sosialistisk Venstreparti.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags