Mens hvalene svømmer mellom plastposer smelter isen under isbjørnepotene så raskt at Nordpolen kan bli isfri innen 20 år

Regjeringen er polenes mareritt, skriver leserbrevskribentene.

Regjeringen er polenes mareritt, skriver leserbrevskribentene.

Av
DEL

LeserbrevMens KrF fyller mediebildet har regjeringen sabotert historisk naturvern på Sørpolen og fremskynder smeltinga av Nordpolen.

Norge stemte denne uken mot opprettelsen av et verneområde ved Sørpolen fem ganger større enn Tyskland. 22 land i Den antarktiske havkommisjonen ville beskytte sårbare leveområder for pingviner, fisk og hval. Sammen med Kina og Russland stanset Solberg-regjeringen verneområdet og viderefører politikken som siden 70-tallet har utryddet 60% av alt dyrelivet på planeten.


På vår egen halvkule går Norge inn i adventstida med værvarsel om 20 grader i Rogaland og Trøndelag. Samtidig kjører vi på med oljeboring i Arktis for å sende isbjørn og iskanten nordover som klimaflyktninger. Slik blir det plass til oljerigger på Nordpolen, nye sjøveier til Kina og mer penger til å shippe inn flere billige engangsdingser i plast.

Mens hvalene svømmer mellom plastposer smelter isen under isbjørnepotene så raskt at Nordpolen kan bli isfri innen 20 år.Pingvinene kan bare håpe at KrF ikke forhandler bort skaperverket for regjeringsmakt.

Dagny Sofie Dahl og Ola Eian

Varamedlem Grønn Ungdom Nordland og nasjonal talsperson Grønn Ungdom


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags