Har lest Jan Gabor sitt innlegg i Rana Blad, og sitter tilbake med flere spørsmål enn svar

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerHar lest Jan Gabor sitt innlegg i Rana Blad av 27.12, og sitter tilbake med flere spørsmål enn svar. Hva er verdiskapningen i realverdier? Hvilket marked er kjøper/etterspør dette produktet og hva er inntektssida? Salg av produktet må dekke produksjonskostnadene og gi overskudd til eiere, som igjen skal bidra med skatter og avgifter til det offentliges felleskostnader.

Som det går fram av konseptet er det enormt ressurskrevende (el.kraft). Bærekraftig produksjon betinger betaling av disse på lik fot med øvrig industri.

Verden har ressursknapphet og 87 % av all energi kommer fra fossile kilder. Resten er: vannkraft, vindkraft, atomkraft m.m.

Det krever en sterk styring hvis vi skal omstille/redusere kraftforbruken. Eksempel er omstilling av transportsektoren til el. drift uten å øke kullkraftproduksjonen. Hvem skal sulte?

Vi betaler «avlat» -kjøper utslippskvoter og fortsetter som før – med nye ambisiøse klimaavtaler – så kan vi sove bedre.

PS: Hvorfor rettsforfølges «bitcoin produsenter» i USA for undergraving av landets betalingssystem og dollaren som verdensvaluta?

Må man ha sugerør i det offentlige for å drive butikk her i landet?

Knut D. Hanssen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags