«Denne innrømmelsen fikk Lothepus til å angre. Se innslaget på TV2.no nå!»

«Lothepus tar et oppgjør med sønnen. Klikk deg inn og se klippet på TV2.no nå!»

En skulle kanskje tro at sitatene ovenfor er hentet fra God Kveld Norge eller tilsvarende åndssvake programmer. Men, nei da, dette har vært gjennomgangsmelodien i nyhetssending etter nyhetssending på vår nest største tv-kanal.

Klokka 07:03 på morgenen, så vel som klokka 21:19 på kvelden.

Dette er altså blant de viktigste tingene nyhetsredaksjonen til TV2 har å skvise inn på de få tilmålte minuttene de har til seriøs nyhetsformidling.

Nei, drit i manglende sykehusplasser, drit i arbeidsløsheten, drit i trafikkulykkene, drit i maktmisbruk i det offentlige eller miljøkriminaliteten – bare dere gir oss siste sprellet fra cowboyen i Kjendis-Farmen.

Jeg har jo etter hvert skjønt at samme Lothepus må ha mange fans, og det er sikkert en god del som simpelthen ikke kan få nok av gærningen, og helst vil ha en dose både til frokost, lunsj, middag og kveldsmaten.

Jeg er absolutt ikke interessert, og har hele greia langt opp i halsen, uten å ha gjort det minste for å oppsøke sirkus-Lothepus.

Den siste måneden er det stort sett to personer som totalt har oversvømmet norsk media: Lothepus og Trump.

Spørsmålet nå blir vel hvilken av ballongene som kan skvises lengst i nyhetssendingene til TV2.

Gjennomsnittsnordmannen tror jeg er rimelig fed up av å måtte se begge de to fjesene enten de skrur på tv-en eller står foran avis- og bladhylla på Narvesen.

Jeg er absolutt ikke interessert, og har hele greia langt opp i halsen, uten å ha gjort det minste for å oppsøke sirkus-Lothepus

 

Spenningen hver morgen nå er jo om det er Lothepus sin bil, eventuelt kone, eller Trumps skrekkabinett av rådgivere, ministre og pressesjefer som skal dominere dagens morgennyheter.

Nå hørte jeg at selv Lothepus var lei, nå skulle han begynne å ta seg betalt for å bli intervjuet.

Forhåpentligvis kan det minske mengdene av Lothepus-news – skjønt jeg tviler på at verken Se og Hør eller Her og Nå har vansker med å bla opp om de ønsker bilder av vestlandscowboyen i badekaret eller på Syden-stranda.

Uansett, vanskeligere er det å tro at cowboyen i Washington vil bli mer sporadisk å finne i tv-ruta og avisstativet.

Det later jo dessverre som det ikke er ende på galskapen han har å by på. Et overflødighetshorn vi neppe kan forvente å gå tomt i løpet av de første fire årene.

Trumps tanker er jo en kontinuerlig «stream of consciousness» med direktekobling til minst et par twitterkontoer.

Slik styres verden i 2017.

What the Hell? Lothepus for President!

Hugo Charles Hansen

Journalist og vaktsjef