Pris er hele poenget! Det er rimeligere å reise til og fra flyplasser som kan betjene større fly

Artikkelen er over 3 år gammel

Journalist Toril Synnøve Alfsvåg skriver i Ke de går? at hun ser fram til å få en flyplass på Helgeland som åpner flere muligheter.

DEL

MeningerJeg har reist lenge og langt, ja lenger enn langt. I alle fall tidsmessig. Å reise fra Helgeland er ikke alltid gjort i en håndvending. I alle fall ikke hvis du skal tenke økonomi samtidig.

Og det måtte vi, siden det var vår ferie det handlet om og altså fra vår pengebok det skulle betales. Vi er blitt noen kløppere på å google og sammenligne hva det skal være for å finne best mulig reiserute koblet med best mulig pris.

Fjorårets sommer fikk oss til å helgardere i år. Valget falt på Santorini i september, for å sikre at vi fikk med oss sola i nord sånn i tilfelle hun skulle finne på å stikke innom. Det er som kjent få steder det er bedre å være, enn her, da.

Det er mange paradokser i denne verden. For eksempel sparte vi flere tusen kroner på samme reisemål og identisk hotell, med utreise fra Arlanda ved Stockholm i stedet for fra Gardermoen ved Oslo. Da det også lønnet seg for oss to å ta fly fra Bodø til Stockholm – via Oslo – må nevnes, enn det samme flyet Bodø – Oslo t/r, ja så ble det sånn. At vi måtte overnatte i Stockholm begge veier, for det går verken tog eller fly til Helgeland en lørdag ettermiddag, tok vi som bonus. Vi hadde ferie, og vi vet hvor vi bor.

Hjem igjen begynte vi å reise lørdag morgen. Vi steg ut på togperrongen i Rana søndag klokka 20.15. Ser vi litt raust på det, nærmer det seg nesten to døgn på reise. For å komme hjem. Til Helgeland.

Jeg ser fram til at også vi på Helgeland får en flyplass i regionen som åpner flere muligheter

Hadde det vært mulig innen rimelighetens grenser ville vi klart tatt fly fra Mo til Bodø, men vi finner oss meget godt til rette hos NSB de tre timene toget tar, når vi to faktisk kommer oss tur/retur for mindre enn en tusenlapp.

Dagen etter hjemkomst er det dette med avstander som opptar meg, på tida det tar og at folk har så forskjellig oppfatning om hva som er langt og hva som er akseptabel tidsbruk.

Jeg er strålende fornøyd med de to ukene vi har lagt bak oss. De er fylt av sol, bading, god mat og drikke, gjensyn med gamle venner og møte med nye.

To av dem bor i Drammen. Det er 91,2 kilometer fra Gardermoen, og tar dem cirka halvannen time i kjøretid. De anser seg å bo i nærheten av flyplassen sin.

På flyet fra Santorini til Arlanda kom jeg i snakk med et hyggelig eldre ektepar. Etter landing hadde de åtte mil å kjøre hjem, men det var innenfor. Derimot var de imponert over et par de hadde møtt fra Mosjøen; paret hadde kjørt helt til Luleå, uten å anse det som for langt, for å komme seg rimelig til sol og varme.

Pris er hele poenget! Det er rimeligere å reise til og fra flyplasser som kan betjene større fly.

Jeg ser fram til at også vi på Helgeland får en flyplass i regionen som åpner flere muligheter.

Det vil bety tid, men også penger, spart.

Toril S. Alfsvåg

Nyhetsleder i Rana Blad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags