Med all respekt, mange som avgir sine stemmer har absolutt ikke peiling

Lionel Messi har i mange år briljert på fotballbanen.

Lionel Messi har i mange år briljert på fotballbanen. Foto:

Journalist Gøran O. Pedersen skriver om kåringen av verdens beste fotballspiller.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Ke de går?Lionel messi eller Cristiano Ronaldo? Hvem er egentlig best av dem?

De siste ti årene har de gjeveste individuelle prisene i fotball blitt delt mellom disse to. Og alle som prøver å diskutere fotball, om det dreier seg om det er på tide å samarbeide på seniornivå i Rana-fotballen, hva som er den beste ligaen i verden eller om det bør bli 48 lag i VM, endt om med en diskusjon om disse to ikonene i verdensfotballen.

Denne uken ble Cristiano Ronaldo nok en gang kåret til årets spiller av FIFA. Det er landslagstrenere og kapteiner som stemmer. Det betyr at stemmene til Per Ciljan Skjelbred som går haltende ut av banen 20 minutter før slutt i hver landskamp med Norge, teller med. Det gjør også stemmene til kapteinene og trenerne i Vanuatu, Amerikansk Tonga og Nauru, spillere og trenere som jeg antar knapt hadde hatt noe å bidra med på Mo IL, også får være med å stemme.

Med all respekt, mange som avgir sine stemmer har absolutt ikke peiling. Mange av dem har knapt hørt om andre enn Messi og Ronaldo.

Den lille gutten fra Rosario i Argentina er ikke så liten lenger

Akkurat i 2016 er det mange som har ment at årets vinner har vært på retur. Han har ikke scoret like mye, ikke dominert like mye, og til tross for at han tar alle frispark, havner omtrent hvert eneste i muren eller langt opp på tribunen. Men Ronaldo vant både EM og Champions League. Slik sett er det nok rettferdig at han vinner nok en gang.

Men det virker som det kun er Real Madrid- og Manchester United-fans som oppriktig mener at Ronaldo er bedre enn Messi. Messi er en hinsides god spiller, og jeg med flertallet (mitt inntrykk i alle fall) mener han er hakket over Ronaldo.

Den lille gutten fra Rosario i Argentina er ikke så liten lenger. Til sommeren fyller han 30 år. Han har briljert på alle fotballbaner omtrent siden han først dukket opp på banen 16. oktober 2004 mot Espanyol.

Alt han har gjort er ren magi. Jeg mener at diskusjonen ikke bør være hvem som er best av disse to, men er Messi tidenes beste? Er han bedre enn Maradona og Pele?

Mitt svar er klart: Ja!

Messi er også blitt en mester på frispark de siste årene. Han har en treffprosent få kan vise maken til (særlig ikke «rivalen» Ronaldo). Sist helg satte han inn 1–1 på et vidunderlig frispark mot Villarreal i siste spilleminutt.

I høst var jeg så heldig at jeg endelig fikk se Messi live. En måned før avreise ble han skadet. Selv om Barcelona har mange fantastiske spillere – er det en som er over alle. Jeg fryktet en kamp uten Messi, det ville på ingen måte vært det samme som en med.

Heldigvis rakk han tilbake i tide. Han feide nærmest alene Manchester City av banen i en kamp han scoret tre mål (Barcelona vant 4-0). Nå er det nok bare fire-fem år igjen med muligheter til å se tidenes beste fotballspiller på banen. Det alene er verdt å ta en tur til Barcelona, i tillegg til alt det andre...

Gøran O. Pedersen

Journalist og frontredigerer i Rana Blad.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags