Ha medlidenhet med oss som ikke er så gode til dette med shopping. Vi innrømmer det lett, at dette kan vi ikke

Illustrasjon.

Illustrasjon. Foto:

Juleshopping. Det er damer bedre på, skriver journalist Viktor Leeds Høgseth.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Ke de går?Jula nærmer seg med stormskritt. Det er faktisk bare et par dager igjen til alt skal være på plass. Og med alt så mener jeg alt. Vi menn, vi jakter etter det vi skal ha. Vi har allerede sikret oss svinekjøtt i form av ribbestykker. Vi startet tidlig med dette for å sikre oss en bit, men for å være på den sikre siden har vi kjøpt et par-tre biter til, fordi de var fri for testvinneren fra Gilde da vi var der første gang.

Vi har skutt gullfuglen til nyttårsaften i form av en kalkun på nesten ti kilo, som vil være helt umulig å få plass til i ovnen, og skulle vi få den inn så blir den garantert tørr og jævlig. Vi har kjøpt sosisser, julepølser, rulle, leverpostei som aldri blir spist og vi har kjøpt en rekke med sildesorter samt 25 pakker med rødkål og surkål. Alt er jakta på, betalt og lagt på plass i fryser og kjøleskap, men da vi tror alt er på plass så står faktisk det verste igjen. Vi menn, og noe svært får kvinner, mener vi har ofret oss nok, men den gang ei. Det skal handles juleklær og det ordet jeg nesten ikke tør si høyt, julegaver.

Ha medlidenhet med oss som ikke er så gode til dette med shopping. Vi innrømmer det lett, at dette kan vi ikke

Det som skal ligge under juletreet, og som gjerne kunne funnet veien dit via et tastetrykk og brakt til dørs av posten, skal vi ut på byen for å finne. Der er det jeg og de fleste andre menn går helt i svart. Dette er noe vi ikke liker noe særlig. Vi er som tidligere påpekt jegere. Vi søker etter byttet, legger oss i skjul og skyter, i dette tilfelle med et Visa eller MasterCard. Men slik er det ikke med kvinner. De skal se først, så skal de se en gang til, så skal de prøve det de så på først, men det de prøvde passet ikke, og det passer garantert ikke til mor, for den har hun fra før. Så må man se på den genseren som pappa skal ha, og buksa til poden. Hva synes jeg om fargen?

På dette tidspunktet har vi falt bort. Vi fikler med mobiltelefonen og ser med et langt blikk mot Expert eller Clas Ohlson. Vi var jo ikke forberedt på at det skulle bli sånn, igjen. Vi trodde jo vi var klare for dette, igjen, men krafta bare liksom forsvant. Vi er ikke handlende menn lenger som fyker gjennom butikkene med et klart mål for øye. Vi er blitt slitne sherpaer med hvite knoker og brukket rygg. Vi er ikke lenger en del av samtalen med den bedre halvdel. Vi er i et vakuum, slått til jorden for ikke å gjenoppstå før andre eller tredje dag jul.

Ha medlidenhet med oss som ikke er så gode til dette med shopping. Vi innrømmer det lett, at dette kan vi ikke. Man har flere gang hørt at menn ikke kan ha to tanker i hodet på en gang, men vi kan ha mer enn to poser i nevene, det er bevist.

Jeg synes synd på deg som ikke er ferdig med handlinga før jula smeller inn. Du som står der i villrede, inne på bensinstasjonen, lille julaften. For deg er det bare tungt og jula kunne gjerne vært flere dager unna. Vit at mange av oss har vært der og vi vet hva du føler. Jada, damene er bedre enn oss, til dette. God jul.

Viktor Leeds Høgseth

Journalist og frontredigerer i Rana Blad.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags