Jeg vet, det er nær katastrofe, men heldig for dem, befinner de seg langt unna maktens sentrum – Stortinget og Oslo

Ap-leder Johas Gahr Støre. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ap-leder Johas Gahr Støre. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Artikkelen er over 4 år gammel

Journalist Toril S. Alfsvåg skriver om å være skarpskodd på tinget i dagens Ke de går?

DEL

KE DE GÅR?Hvor mange svarte sko har du?

Spørsmålet er svært relevant, skal vi tro VG, som kan avsløre at Jonas Gahr Støre, lederen av Det norske Arbeiderparti, han har bare to – 2 – par svarte sko!

I vårt hus bor det for tida ikke mindre enn fire menn i ulike aldre, men felles for dem er – hold dere fast – de har bare ett par svarte sko hver!

Jeg vet, det er nær katastrofe, men heldig for dem, befinner de seg langt unna maktens sentrum – Stortinget og Oslo – så de slipper å bli tiltalt av – oh my god – motepolitiet eller hva det nå er VG har opphøyd seg til.

Det er sikkert både riktig og viktig at de folkevalgte har en kleskode å følge når de opptrer i Stortinget. Det er sikkert både riktig og viktig at de har sko på beina. Det er sikkert også riktig og viktig at dette ikke er hvite tøysko, hvor skulle det ende? Men er det en nyhet? Politikk?

For all del, artikkelen er solid håndverk, signert av to journalister som forbilledlig har intervjuet flere kilder, i denne for landet viktige saken. De er kritiske i sin tilnærming og rettferdiggjør omtalen med at anklagede er en statsministerkandidat som, gudforby, har glemt de svarte skinnskoene på hytta, og derfor har valgt en «moderne kriseløsning».

Revolverintervjuet over to sider viser ikke bare bilde av Gahr Støre på vei opp til Stortingets talerstol i sine semskede sko, men leserne presenteres også for et nærbilde av fottøyet, med pris må vite.

«Synes du det sømmer seg av en veloppdragen vestkantgutt som deg å gå på Stortingets talerstol i joggesko?»

Siden Aps statsministerkandidat ikke er enig i beskrivelsen av skoene, er oppfølgerspørsmålet:

«Hva bygger du den påstanden på?»

Videre må Aps mann forklare sitt utradisjonelle valg av sko, avvise at dette er tegn på forfall, forsvare hvorfor han bare har to par svarte sko og han må stå skolerett på spørsmålet: «Du glemte skoene på hytta. Er du distré?»

Nå skal det i rettferdighetens navn sies at sakens framstilling er balansert. Stortingets visepresident og klespoliti, Marit Nybakk (Ap) får si at Gahr Støres sko «er utmerkede». Også stortingspresident Olemic Thomessen fra Høyre svarer med ett ord på om Gahr Støres sko er innenfor, nemlig «Ja».

Da kan i alle fall vi – folket – senke skuldrene, trygge på at viktige beslutninger for deg, meg og kanskje verdensfreden ikke er påvirket av uegnet skotøy. Moteekspert Martine Lunder går så langt som å gi Ap-leder Jonas ros: «Å bruke snekkere eller sporty sko til dress har noen av verdens best kledde menn kommet unna med i årevis».

Hva skulle vi gjort uten skapskodde journalister i hovedstadspressen og politikere som vet å sko seg. Hvilke saker skulle vi prioritere da?

Toril S. Alfsvåg

Nyhetsleder i Rana Blad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags