Vi har gang på gang sett terroren slå til i verden og det virker som om det aldri skal slutte

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Journalist Viktor Leeds Høgseth skriver om krig og terror i dagens Ke de går?

DEL

Ke de går?Nyttårsaften slo terrorister til igjen, denne gang mot en nattklubb i Istanbul. Terrorgruppen DAESH har tatt på seg ansvaret for den fryktelige handlingen og viser nok en gang at ingen kan være helt trygge. Dette gjør folk usikre og da har terroristene nådd sitt mål. Men vi kan ikke slutte med å leve bare fordi noen forvridde og ekstreme islamister gjør det de kan for at verden skal gå tilbake til steinalderen. Vi må kjempe tilbake ved å vise oss i gatene, reise til nye steder, gå ut på byen, besøke nattklubber og vise terroristene at vi ikke vil føye oss etter deres forskrudde idealer.

Krig er en ting verden dessverre har blitt godt kjent med. For tiden er væpnede konflikter i Algeria, Mali, Nigeria, Libya, flere steder i Sudan, Sør Sudan, Angola, flere steder i Kongo, Uganda, Etiopia, Somalia, Yemen, Israel, Palestina, Libanon, Syria, Irak, Yemen, Azerbadsjan, Georgia, Tsjetsjenia, Ukraina, Afghanistan, flere steder i Pakistan, Nepal, Bangladesh, Burma, Thailand, Filipinene og Colombia. Vi som sitter i fredelige Norge kan nok ikke forbinde oss med krig for øyeblikket, men for meg er det klart at verden er i krig, i større eller mindre grad.

Og ikke nok med at det er krig mange steder på kloden. Den nevnte terrorgruppen DAESH, eller IS som mange velger å kalle dem, er ikke alene om sine feige angrep. Abu Nidal, Abu Sayyaf, Aden-Abyan Islamic Army, Ajnad Misr, Akhil Bharat Nepali Ekta Samaj, al-Aqsa Martyrs' Brigades, Al-Badr, al-Gama'a al-Islamiyya, Al-Itihaad al-Islamiya, Al-Mourabitoun, al-Nusra Front, Al-Shabaab, Ansar al-Sharia og al-Qaeda. Dette er faktisk ikke alle, men bare de som begynner med bokstaven A. al-Qaida var lenge det mest kjente navnet grunnet angrepet mot USA 11. september 2001. Dette startet en klappjakt på Osama bin Laden, grunnleggeren og da han ble tatt trodde folk en epoke var over. Det var det. For det skulle bli mye verre.

Den nevnte terrorgruppen DAESH, eller IS som mange velger å kalle dem, er ikke alene

Vi har gang på gang sett terroren slå til i verden og det virker som om det aldri skal slutte. Det gjør det nok heller ikke. Man kan ikke sikre seg mot at gale mennesker kjører inn i en folkemengde med en lastebil, man kan ikke sikre seg helt mot at et menneske velger å kle på seg kilovis med dynamitt for så å sprenge seg selv midt i en folkemengde. Vi kan ikke sikre oss hundre prosent mot at noen peprer løs med automatvåpen i et konsertlokale eller på en nattklubb. Vi kan aldri være helt trygge mot noen av disse fundamentalistiske tullingene som tror de kan styre verden dit de vil.

Det terroristene glemmer er at de aller fleste av oss er oppegående mennesker som ser det gode i folk. Vi har sett hvor bra man kan ha det, som likemenn og kvinner.

Vi har ikke tro på at undertrykkelse i religionens navn skal være fremtiden. Vi nekter for dette og vi vil forsette livet, til den dagen vi dør.

Viktor Leeds Høgseth

Journalist og frontredigerer i Rana Blad.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags