Gå til sidens hovedinnhold

Her tror jeg både Per, Pål og kusine Karin på Straumøya må møte opp for å bli intervjuet skal minuttene fylles. Spennende blir det

Artikkelen er over 5 år gammel

Journalist Hugo Charles Hansen er spent på det nye stuntet i NRKs satsing på sakte-TV.

Ke de går? Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Store tunge NRK har ikke så lett for å snu seg når lokomotivet eller skuta først er kommet opp i marsjfart. Det startet med togreisa fra hovedstaden på Østlandet til vestlandshovedstaden for seks år siden. Sakte-TV var født, og «Bergensbanen minutt for minutt» var babyens navn.

Timevis med direkte-sending fra togets ferd over fjellet ga storøyde og storfornøyde nordmenn en aldri så liten nasjonalromantisk klump i halsen. Hvem kan vel stå imot fedrelandets hvite topper, blå himmel og grønne bjørkeskoger?

Nei, dra til sjøs! Aller mest spontan sakte-suksess bød nok statskanalens Hurtigruten minutt for minutt på. For om fjellet er vakkert, er kysten enda vakrere – og lengre. Kombinasjonen av «amazede» amerikanere om bord og flaggveivende og hornmusikk-spillende lokalbefolkning på hver ei kai – overstrødd med midnattsol og sluddbyger – kan ingen motstå. Pensjonister med mer enn nok tid, så vel som vanlige arbeidstakere, sov ikke på flere døgn i strekk – i fare for å gå glipp av synet av en fjordtarm på Vestlandet, en skarv på et skjær på trøndelagskysten eller tante Olga på kaia i Svolvær.

I samarbeid med malingsprodusenten Butinox skal de først sende «Se maling tørke – minutt for minutt», som så utvides til 12 års direktesending fra en vegg males med nevnte Butinox, og helt fram til den ifølge reklamen trenges males neste gang.

Rikskringkastingen har de seinere årene bydd på det den ene utgaven etter den andre av minutt for minutt-konseptet: TV-seerne har blant annet fått sunget seg gjennom salmeboka, reist både Nordlandsbanen og Telemarkskanalen og hørt historien om 1814 minutt for minutt.

Nylig kom nyheten om at NRK til våren skal sende direkte i 12 timer fra Saltstraumen.

Jeg gleder meg til å se den imponerende malstrømmen, vakker Salten-natur over og ikke minst under vann – men å fylle tolv timer? Her tror jeg både Per, Pål og kusine Karin på Straumøya må møte opp for å bli intervjuet skal minuttene fylles. Spennende blir det.

Ryktene vil ha det til at reklamefinansierte TV2 har tenkt å kaste seg på sakte-TV-trenden. Når de først gjør det, velger de å gå for en «extreme edition». I samarbeid med malingsprodusenten Butinox skal de først sende «Se maling tørke – minutt for minutt», som så utvides til 12 års direktesending fra en vegg males med nevnte Butinox, og helt fram til den ifølge reklamen trenges males neste gang.

 

Kommentarer til denne saken