Betydelig mer interessant er det hvem Erna Solberg har hentet inn fra sidelinjen, særlig da som justisminister og olje- og energiminister

Statsminister Erna Solberg med nyutnevnte statsrådene Frank Bakke-Jensen (t.v), Per-Willy Amundsen (nr.2 f.h) og Terje Søviknes (t.h) på Slottsplassen etter statsråd på Slottet.

Statsminister Erna Solberg med nyutnevnte statsrådene Frank Bakke-Jensen (t.v), Per-Willy Amundsen (nr.2 f.h) og Terje Søviknes (t.h) på Slottsplassen etter statsråd på Slottet. Foto:

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Ke de går?Mangt kan sies om landets statsminister, Erna Solberg – noe mange av oss også gjør.

Men at hun nå har lagt seg til SM-tendenser, Sado Mascochistiske trekk, det må jeg si kom som en overraskelse.

Nå må jeg med en gang påpeke at det i første rekke ikke gjelder SM i den kanskje mest omtalte betydningen – den der de involverte finner seksuell nytelse i dominans, underkastelse eller smerte. Der vet jeg selvsagt ingenting om hva statsministeren foretrekker.

Nei, jeg tenker at hun i litt mer overført betydning tydeligvis må like, i hvertfall ikke være redd, for å sette seg selv i en situasjon med smerte og pine.

For kan egentlig hun og hennes nye våpendragere i regjeringen forvente annet enn bråk, kontinuerlige stikk og en evig skjærsild. Om ikke evig, så i hvertfall fram til neste valg.

Å skifte ut statsråder er en del av det indre livet i en hver regjering. Utskiftningene kan ha mange ulike årsaker.

At hun nå har lagt seg til SM-tendenser, Sado Mascochistiske trekk, det må jeg si kom som en overraskelse

Ofte har de som forsvinner ut «drete på draget», enten nettopp eller for ei god stund tilbake siden.

Eller så kan det ha strategiske grunner, der regjeringen og partiene i den ønsker å posisjonere personer eller politiske retninger for eksempel før en forestående valgkamp.

På twitter mener noen at: «Denne regjeringen er litt som et 70-talls hardrockband - folk slutter etter tur, og valg av avløser blir litt mer underlig for hver runde.»

Hva som er årsakene til at Elisabeth Aspaker, Anders Anundsen og Tord Lien nå har fått tidlig juleferie skal jeg la stå åpent.

Betydelig mer interessant er det hvem Erna Solberg har hentet inn fra sidelinjen, særlig da som justisminister og olje- og energiminister.

Det er her statsministerens SM-trekk kommer fram. Både Per Willy Amundsen og Terje Søviknes er mildt sagt kontroversielle valg.

De er begge ikke akkurat ubeskrevne blad i norske medier. Og selvfølgelig vil de møte sin egen fortid i døra så til de grader når de inntar hvert sitt statsrådskontor.

Som klimapolitisk talsmann og innvandringspolitisk talsmann i Frp har nordlendingen Amundsen opp gjennom årene servert mildt sagt urovekkende uttalelser, både når det gjelder miljø og innvandring.

Søviknes har en fortid med en moralsk plett på rullebladet etter intim nærkontakt med ei ung gammel FrpU-jente for en god del år siden.

Jeg har ingen forutsetning for å forutsi hvordan de to nevnte personene vil håndtere jobbene som statsråder. Det kan hende det går helt ypperlig, men det som er helt sikkert er at det kommer til å bli svært mye støy fra omgivelsene og mediene.

Det kan herske liten tvil om at statsministeren og de nye ministrene vil få en tøff jobb. Og det er en situasjon de i første rekke har satt seg selv i.

Hugo Charles Hansen

Journalist og vaktsjef

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags