Da kan det være at mamma-Marit må velge mellom OL-gull på bortebane og å klemme det aller største gullet på hjemmebane

Marit Bjørgen med sønnen Marius etter 15 km skiatlon i ski-VM 2017 i Lahti i vinter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Marit Bjørgen med sønnen Marius etter 15 km skiatlon i ski-VM 2017 i Lahti i vinter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Journalist Hugo Charles Hansen skriver i dagens Ke de går? om koseforbud i idretten.

DEL

KE DE GÅR?Her om dagen leste jeg i en av hovedstadstabloidene at skiløper Marit Bjørgen kan få «koseforbud».

Bak det høyst sannsynlige koseforbudet står legen og ledelsen hos skilandslaget.

De tiltenkte restriksjonene når det gjelder kos, omhandler ikke i første rekke kos med samboeren Fred Børre Lundberg.

En kunne jo fort tenke seg at landslaget for sikkerhet skyld la ned forbud, slik at ikke Norge skulle risikere å miste sitt kanskje største gullhåp før den kommende OL-sesongen, på grunn av litt Fred Børre-kos som kom ut av kontroll – med påfølgende graviditet som resultat.

Nei, det gjelder langt mer uskyldig kos, med sønnen Marius, for øvrig resultatet av en litt for utagerende Fred Børre-kos.

Nok om det, det er altså Marius-kosen som er farligst ifølge det medisinske støtteapparatet.

For små barn blir jo fort snørrete, særlig dersom de er begynt i barnehagen. Og nettopp dit er det minstemann Bjørgen Lundberg skal om ikke så altfor lenge.

Så da kan det være at mamma-Marit må velge mellom OL-gull på bortebane og å klemme det aller største gullet på hjemmebane.

Det kan være at mamma Bjørgen i månedene før OL må klare seg med den morsrollen hun lenge har hatt for de yngre lagvenninnene på landslaget.

Som vi alle vet har jo toppidrettsutøvere både et svekket immunforsvar og en sørgelig allmenntilstand generelt. En snørrunge kan i verste fall forpurre fire års OL-forberedelser.

Landslagslegen slår det klinkende klart fast i VG-artikkelen: gode OL-prestasjoner har sin pris.

«Prisen å betale er at man må være lenge uten barna sine», sier Petter Olberg.

Nå er det slett ikke alltid at dyre priser betaler seg i form av det en ønsker å oppnå.

Før årets VM i skiskyting hadde Emil Hegle Svendsen, en av nordmennene med historisk dårlig helse, angivelig ikke kysset kjæresten Samantha Skogrand på over to måneder. NRK hevdet å vite at den da nylige forlovelsen mellom de to, ikke var feiret med et kyss en gang.

Nå så vi jo alle at selv ikke slike hjerteløse tiltak kunne hindre Hegle Svendsen i å kollapse i målområdet etter sprinten og i VM generelt. Heldigvis kom han seg til hektene etter hvert.

Heller ikke i fotballen har det vært uvanlig at det har vært nedlagt forbud mot intim omgang med kjæreste, ektefelle eller mer spontane forbindelser like før viktige kamper. Men da har det som oftest vært snakk om like før. Det er jo tross alt måte på hvor lenge fotballspillere kan leve uten å oppleve stang inn av og til – og på hvor mye de skal måtte ofre for å vinne en fotballkamp – VM-finale eller ei.

Hugo Charles Hansen

Journalist og vaktsjef

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags