Jeg forventer en morsom opplevelse på Old Trafford, men tanken på å finne de perfekte skoene i en liten engelsk butikk gleder meg mer

Hit skal journalist Lisa Ditlefsen snart, men hun ser mer fram til butikkene i Manchester.

Hit skal journalist Lisa Ditlefsen snart, men hun ser mer fram til butikkene i Manchester. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Journalist Lisa Ditlefsen skriver i dagens Ke det går? om hennes fotballferie.

DEL

KE DET GÅR? 

I høst en gang fikk jeg en telefon fra samboern min. Han hadde fått spørsmål fra noen venner av oss om de skulle ta seg en fotballtur på nyåret, og lurte på hva jeg mente om saken.

Jo da, helt greit det. Men skal du på storbyferie, så skal jeg være med, var svaret han fikk.

Så da ble det sånn da. Jeg skal til Manchester på fotballtur. Jeg av alle personer.

Reisefølget har i flere måneder nå ivrig diskutert hva som skal skje på denne turen. De diskuterer spillere, trener og strategi. Hvilke andre kamper vi får tilbud om å se, og andre ekstratjenester vi kan bestille.

Og jeg må si at det eneste jeg bryr meg noe om er hvilke butikker og restauranter de har der.

Tidligere har jeg vært på Camp Nou i Catalonia, og sett FC Barcelona møte Real Zaragoza. Jeg har sett Norge møte Liverpool som liten jente. Og jeg har også vært på flere Champions League kamper på Lerkendal stadion, under tiden da jeg bodde i Trondheim.

Da Rosenborg ble seriemestere over Vålerenga i 2004, og tok sin 13. strake serietittel, sto jeg sammen med fotografene rett bak mål.

Jeg er med andre ord ikke helt ukjent i fotballens verden.

Men, med fare for å terge på meg en fotballfan eller to, Gud, så kjedelig fotball er.

Det er snakk om å jage en ball fram og tilbake over en bane.

Jeg ser virkelig ikke hvorfor noen går så opp i resultatene til favorittlaget sitt at de tror at de kan påvirke de resultatene ved å bruke rette fotballskjorten på kampdager. Det er for så vidt en av de milde formene for overtroiske tvangstanker, spør du meg.

Jeg vet om de som må ta på seg høyre sokk først på kampdager. Som om det skulle hjelpe på spilleformen til idrettsutøverne.

Selv om jeg forventer at det blir en morsom opplevelse å stå på Old Trafford, som tross alt er Englands nest største fotballstadion, sammen med ihuga United-fans, så må jeg innrømme at tanken på å finne de perfekte skoene i en liten engelsk butikk gleder meg mer.

Og så bør det for så vidt nevnes at jeg håper på få komme tilbake på jobb etter reisen, da sjefen holder med Leeds og ga beskjed om at jeg ikke fikk komme tilbake etter å ha satt mine føtter inne på «The Theatre of Dreams»!

Lisa Ditlefsen

Kulturleder i Rana Blad.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken