– Hvis fylket akter å spare, bør pasientene fra Rana booke plass på melkebilen til Sandnessjøen

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Artikkelen er over 4 år gammel

Journalist Ingeborg Andreassen tok et tilbakeblikk da hun fant en gammel avis under opprydding.

DEL

KE DET GÅR? Her forleden fant jeg under opprydding et eksemplar av Rana Blad fra lørdag 24. mai 1997, og som kostet 10 kroner. Den er omfangsrik, 36 sider, og spekket med små og store annonser, stort sett i sort hvitt.

Hva var redaksjonen opptatt av for 18 år siden? Hovedoppslaget er forfattet av vår tidligere sjef, Kirsti Nielsen, som refererer fra en tannløs politisk debatt, en koselig duell mellom topper fra Ap og Sp, og Nielsen liker dårlig koseprat.

Artikkelen følges opp av en leder der statsminister Thorbjørn Jagland ser i glasskula om mulige konstellasjoner etter valget. Den største nyheten ligger gjemt inne i avisa, nesten i en notis form: Hvem husker at avtroppende ordfører i Lurøy, Bjørnar Skjæran, holdt på å drukne da motoren hoppet av båten ved Grønsvik fort?

Artikkelen er ført i pennen av tidligere kollega, Tore Røssvoll, som spør om Skjæran kunne ha unngått nestendrukningen.

Skjæran sier at han skal bli flinkere til å sjekke båten neste gang han drar ut.

Sprengningen av Klemethelleren er det nok flere som husker, og tidligere kollega, Geir Beitrusten, fulgte saken tett.

1,6 millioner kroner var daværende anslag for å sette helleren i stand, men nå har hemnespolitikerne fått kalde føtter. Ordfører Nils Valla lovde å jobbe videre, men oppfordret til realisme da helleren aldri blir slik den en gang var.

Tidligere kollega, Geir Vea, refererer til et stormfullt møte i Nesna der representantene gikk heim med en dårlig følelse i magen. Det er kontrollutvalgets rapport om behandlinga av seksårsreformen som gir kvalme og ubehag.

Samme Vea har vært på kjørekurs på Hammeren og han konstaterer at flere hestekarer og tauser kan samarbeide i Rana.

I margen, skrevet av tidligere kollega, Klaus Solbakken, fyres det løs mot kutt i syketransport: – Hvis fylket akter å spare, bør pasientene fra Rana booke plass på melkebilen til Sandnessjøen, skrev Solbakken.

Lørdagspraten var et fast innslag, og igjen er det Røssvolls penn vi møter der han gir leseren et innblikk i en pensjonists tilværelse, Finn Strøm, som av ren kjedsomhet går inn i fullt arbeid igjen. En annen fast spalte var Det var en gang, en populær spalte. Tilbakeblikk som man lett kan gjenoppfriske, hvis man vil kikke tilbake i vår nære historie.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken