Gå til sidens hovedinnhold

Er det en lokal idrettsutøver som hadde fortjent å ta det siste steget opp blant eliten, så er det Vegar Bergli

Artikkelen er over 5 år gammel

Sportsleder Trond Isaken hyller Skonseng-løperen som et forbilde av en idrettsmann.

Kommentar Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vegar Bergli (26) har lagt opp som skiskytter. Skonseng-løperen har vært et forbilde av en idrettsmann.

Han var 10 år gammel da skiskytterkarrieren begynte. Siden har Bergli hevdet seg på nasjonalt plan nesten her eneste sesong. Dessverre nådde han aldri helt opp som senior, og etter to sesonger med motgang var motivasjonen borte.

LES MER (RB PLUSS): Vegar legger opp for godt: – Det er litt rart. Vemodig. Men det føles rett

Og det er litt synd. Er det en lokal idrettsutøver som hadde fortjent å ta det siste steget opp blant eliten, så er det 26-åringen. Maken til lojal og ydmyk idrettsmann skal man lete lenge etter. Aldri klaget han på utenforliggende ting, det var han selv som ikke presterte bra nok. Alltid.

Det er ikke innsatsen det har stått på. Få lokale utøvere har brukt så mye tid på idretten sin de siste 16 årene. Han begynte karrieren i ei tid skiskyttersporten ennå var for de få lokalt, og opp gjennom årene har mang ei treningsøkt vært avviklet alene. Med opp til 30 timer trening i uka er det intent mindre enn imponerende det han har klart å få til.

Skiskytteren Vegar Bergli har vært en sjeldent god Rana-ambassadør og en idrettsutøver som kan legge bort utstyret med god samvittighet

 

Han har på mange vært ei rettesnor for de som har kommet etter. Bak dette har det stått en en ekte idrettsfamilie, der broren lenge bidro som trener, mens foreldrene har vært støtteapparat på alle hold.

Skiskytteren Vegar Bergli har vært en sjeldent god Rana-ambassadør og en idrettsutøver som kan legge bort utstyret med god samvittighet. Heldigvis er han neppe tapt for idretten når han antyder at han på sikt vil bidra på trenersida.

Det bør mange se fram til.

Trond Isaksen

Sportsleder i Rana Blad.

 

Kommentarer til denne saken