Og la oss håpe at dette er et resultat av at vi også har kommet oss over den mye omtalte «Korgfjellbarrieren»

Båsmokorets julekonsert med Frode Meisfjord og datter Elisabeth Meisfjord.

Båsmokorets julekonsert med Frode Meisfjord og datter Elisabeth Meisfjord.

Artikkelen er over 2 år gammel

Sats på Nordland, invester i Nordland, skriver Håkon Skog Erlandsen.

DEL

På en lørdagVi er nå noen uker inn i et nytt år og for mange har det så langt vært et travelt 2017 med å komme seg til hektene etter en velfortjent friperiode i romjula.

Tradisjon tro kom Erlend Bullvåg og Indeks Nordland tilbake til oppstarten av det nye år, for å oppsummere 2016 og gi oss en pekepinn på hvor 2017 kan ta oss. Han kunne melde om at Nordland trekker grafen opp, i den nasjonale treige økonomien de fleste kan kjenne på.

Vi har vært flinke å utnytte ressursene vi har rundt oss og kan forvente vekst i 2017. Den vil nok ikke være stor, men det skyldes at mange av næringene som har ført til økt verdiskapning i regionen, nå står tett opp mot kapasitetsgrensen.

Næringslivet trenger folk og kulturen har folk, men trenger næring

Lenge har problemet på Helgeland vært å forankre en del av den massive kapitalstrømmen lokalt, men de siste investeringsinsentiv mot nasjonal transportplan hinter om at Helgeland er en region preget av mye god næring den siste, og kommende tid. Og la oss håpe at dette er et resultat av at vi også har kommet oss over den mye omtalte «Korgfjellbarrieren», at nye allianser og samarbeid er årsaken til at regionen blar opp summer til utvikling av infrastruktur som får hårene til å reise seg. At dette historiske spleiselaget tar rollen som en katalysator, og etter Waages ord være det enkelttiltaket som er viktigst for å skape ny vekst i hele regionen.

Bullvåg informerer om at Nordland har ligger an til å bli en av de viktigste grønne regionene i Europa, og for at dette skal bli en realitet oppfordres alle til å investere og satse på Nordland. Satse på egen næring, satse på andres næring, og ikke minst, satse på samarbeid slik at vi kan stå samlet og sterkere mot en kuttende regjering og nasjonalt næringsfall.

Gallaria står snart for tur, og det er klart for å hylle næringslivet for utvikling og gode resultater. Der burde vi unne oss en real fest. Men, vi må ta til oss kritikken på den området vi sliter mest, befolkningsvekst. Der kan vi i 2016 se en vekst på 0,4 prosent, og det har vi kun våre nye velkomne landsmenn å takke.

Flyktninger og svensker har kompensert for de om lag 700 som har valgt å flytte ut av fylket. Bullvåg informerer og oppfordrer oss til å produsere arbeidsplass på dagtid og produsere arbeidskraft på natten, slik at strukturene rundt befolkningsutvikling også klarer vekst i årene som kommer.

Og når alt av tall er presentert, er det viktig å hylle de som legger inn time etter time for å øke bolysten. Vi er akkurat ferdig med desember måned, som uten tvil er den perioden på året hvor dugnadsånden er høyest. Kor, korps, band, solister, dansere, idrettslag osv., jobber på spreng for at allmenheten skal føle bolyst, tilhørighet og identitet.

Det er massive summer i form frivillighet som dessverre ikke kalkuleres inn i de offentlige tallene som definerer retningen på skumle grafer. De fortjener en stor takk. For at vi kan gå på konserter, show og festivaler og skape minner. Bruke fritid til aktivitet og underholdning som gir oss grunn til å bo i det hustrige nord.

De umålbare kreftene er viktig som tilrettelegger for vekst, noe vi kan forvente oss i 2017. Bullvåg hyller oss her på Helgeland. Vi gjør en god jobb, sies det. Men vi må tenke utvikling, og da spesielt med mellom næring og kultur. Næringslivet trenger folk og kulturen har folk, men trenger næring. Samarbeidet kan være enda tettere. Ønsker alle en fin helg fylt med god aktivitet og flotte opplevelser!

Håkon Skog Erlandsen

Frilansmusiker og gründer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags