Barn langt under 12-års alderen kan i vintersesongen skjære torsketunger i Lofoten, men en 12-åring i Rana får ikke brette kluter i sommersesongen. Det henger ikke på greip

Kvikk vask og rens as. Høvdingen Kjell Kristoffersen har lagt om drifta til gassfyrt steamkjele.

Kvikk vask og rens as. Høvdingen Kjell Kristoffersen har lagt om drifta til gassfyrt steamkjele. Foto:

At lovverk skal overholdes er vi selvsagt tilhengere av, men når lovverket får slike utslag som i dette tilfellet, er det på sin plass å spørre om det ikke bør justeres, skriver sjefredaktør Marit Ulriksen.

DEL

LederArbeidstilsynet har satt foten ned for at en 12-åring får ha en enkel sommerjobb på Kvikk Vask og Rens. Eier Kjell Kristoffersen gjorde alt rett og søkte Arbeidstilsynet om lov til å ansette 12-åringen. Tanken var at hun skulle utføre lettere arbeid som bretting/pakking av kluter. I søknaden til Arbeidstilsynet blir det presisert at jenta verken ville bli eksponert for maskiner eller utstyr. Det ble søkt om en arbeidstid på fire timer om dagen, fem dager i uka, i tre uker.

Hadde jenta vært 13 år, ville saken stilt seg annerledes, og hun kunne helt uproblematisk tjent noen kroner på sommerjobb hos Kvikk Vask og Rens. Trøbbelet oppstår fordi Arbeidstilsynet kun har hjemmel til å behandle saker som gjelder «kulturelt eller lignende arbeid» når det omhandler barn under 13 år. Barn som har fylt 13 år kan utføre «lett arbeid», og er ikke søknadspliktig. Jenta det her er snakk om er altså 12 år, og bretting av kluter faller tydeligvis ikke inn under definisjonen «kulturelt eller lignende arbeid».

I kommentarfeltene våre stiller mange seg undrende og hoderystende til dette avslaget, noe som er lett å forstå. Avslaget fra Arbeidstilsynet er ganske sikkert i tråd med gjeldende lovverk. At lovverk skal overholdes er vi selvsagt tilhengere av, men når lovverket får slike utslag som i dette tilfellet, er det på sin plass å spørre om det ikke bør justeres.

For mens barn langt under 12-års alderen i vintersesongen kan skjære torsketunger i Lofoten, skal altså ikke en 12-åring fra Rana kunne brette kluter en sommersesong. Å skjære torsketunger defineres nemlig som kulturelt arbeid, og da gis det i henhold til lovverket grønt lys.

Ungdomssekretær i LO, Stine Kvarsnes, har forklart til oss at forskjellen mellom 12-åringen som ikke fikk lov å jobbe på Kvikk Vask og Rens er at ungene som skjærer torsketunger står der frivillig.

Ungene som skjærer torsketunger er ikke ansatte eller må svare for en arbeidsgiver.

– De har ingen arbeidstid, i motsetning til en ansatt som må følge bedriftens reglement og arbeidstid i henhold til Arbeidsmiljøloven og Arbeidstilsynets bestemmelser, er beskjeden fra Kvarsnes.

Med respekt å melde, henger ikke dette på greip. Når ble det en fordel ikke å være ansatt, eller ikke å være bundet av normale kontrakter i arbeidslivet? Slik altså 12-åringen på Kvikk Rens og Vask ville vært.

Ungdomssekretæren poengterer overfor oss at det ikke noe galt med at 12-åringen kan oppholde seg på arbeidsplassen uten å være ansatt. Skulle det altså være bedre for en 12-åring å henge rundt på mora sin arbeidsplass, enn at hun ble ansatt og fikk betalt for å utføre enkle arbeidsoppgaver på den samme arbeidsplassen?

Vi ville gi dattera noe å gjøre i ferien samtidig som mora, som også ville være på jobb her, kunne føle seg trygg på at dattera hadde det bra, har Kristoffersen forklart oss om bakgrunnen for å ville ansette en så ung person. Det henger på greip.

Marit Ulriksen, sjefredaktør

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags