Alle burde bli rasende og opprørte over at unge arbeidstakere blir utnytta på denne måten i byen vår

- Jeg blir ofte kontaktet av ungdom, som opplever å bli dårlig behandlet på jobben. Så lenge de ikke er fagorganisert, kan jeg ikke hjelpe dem. Mitt klare råd til ungdom er å organisere seg, sånn at de kan får hjelp om noe vanskelig oppstår, sier styremedlem Christina Michalsen i LO i Rana og omegn.

- Jeg blir ofte kontaktet av ungdom, som opplever å bli dårlig behandlet på jobben. Så lenge de ikke er fagorganisert, kan jeg ikke hjelpe dem. Mitt klare råd til ungdom er å organisere seg, sånn at de kan får hjelp om noe vanskelig oppstår, sier styremedlem Christina Michalsen i LO i Rana og omegn. Foto:

Uavhengig av om ansatte er organiserte eller ikke, så skal ikke arbeidsgivere oppføre seg på den måten vi har beskrevet den siste tida. Verken overfor unge eller godt voksne ansatte.

DEL

LederRanaungdom får et brutalt møte med arbeidslivet. Bare siden nyttår er LO her i byen kontaktet av åtte ungdommer som ikke vet si arme råd.

De opplever at de blir grovt utnyttet av arbeidsgivere, fortrinnsvis i butikker, kiosker og på serveringssteder. De får for eksempel ikke utbetalt lønna de skal ha, og de blir truet med oppsigelse hvis ikke stiller opp på kort varsel.

Når Christina Michalsen, som er styremedlem LO i Rana og Omegn sier at det foregår mye innen arbeidslivet i Rana, som slett ikke er innenfor regelverket eller tåler offentlighetens lys, er det trist, men dessverre sant.

LO og fagbevegelsen kan, som Michalsen helt riktig påpeker, ikke legge bredsida til og sette inn sine ressurser for å bistå ungdommer, eller andre for den saks skyld, som blir utnytta på jobb med mindre de er organiserte.

Derfor er det viktig, av svært mange årsaker, å organisere seg når en er i et arbeidsforhold. Særlig de voksne, fast ansatte som velger ikke å organisere seg bør være klar over hvilken risiko de løper, ved å velge og stå utenfor et organisasjonsfellesskap.

Risikoen er selvsagt liten så lenge alt går på skinner. Da skummer de i grunnen bare fløten av andres innsats. Det er når de støter på problemer i arbeidsforholdet realitetene gjerne innhenter dem.

Men uavhengig av om ansatte er organiserte eller ikke, så skal ikke arbeidsgivere oppføre seg på den måten vi har beskrevet den siste tida. Verken overfor unge eller godt voksne ansatte.

Det er fint at Stian Sigurdsen, direktør for politikk og tariff hos hovedorganisasjonen Virke, oppfordrer unge arbeidstakere både til å organisere seg, og også at han kommer med et klart råd om å ta kontakt med Arbeidstilsynet. Sannsynligheta for at en 18-åring, som ikke får utbetalt lønna si til riktig tid, tar kontakt med Arbeidstilsynet er imidlertid forsvinnende liten.

Virke-direktøren blir trist og lei seg når han får beskrevet eksemplene fra Rana. Også det er fint, men han, og alle andre, burde bli rasende og opprørt. At åtte ranaungdommer bare på en knapp måned har tatt kontakt med LO, er åtte for mange. Dessverre kan vi anta at dette bare er toppen av isfjellet, og det er i alle fall en klar indikasjon på at vi her i byen har arbeidsgivere som ikke følger spillereglene og kynisk utnytter ung arbeidskraft.

Vi har fått spørsmål om hvorfor vi ikke skriver hvilke bedrifter dette dreier seg om. De ungdommene dette gjelder ønsker ikke å stå fram og fortelle offentlig hvilke bedrifter dette dreier seg om, i frykt for at de ikke vil få seg jobb andre steder i framtida. Det er for å beskytte ungdommene vi ikke skriver hvilke bedrifter dette er. Vi synes uansett det er viktig å rette søkelys mot det mange unge arbeidstakere dessverre opplever i møte med arbeidslivet.

Marit Ulriksen, sjefredaktør

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags