Når hele 70 prosent svarer at de mener håndteringa av skolesaken står til stryk, kan det ikke avfeies med at som man spør får man svar

Ny skolestruktur ble vedtatt i kommunestyret.

Ny skolestruktur ble vedtatt i kommunestyret. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Spørsmålet er nå om posisjonen tør å la være og lytte til det som skjer, spør Rana Blad i dagens leder.

DEL

Leder«Vi har satt oss inn i alle de 35 høringssvarene som kom inn, hørt på alle gode forslag som kom fram og på bakgrunn av dette gjort ei avveining». Det kunne Arbeiderpartiets Nils Notler, som er leder i oppvekstutvalget, opplyse da kommunestyret i midten av juni valgte å legge ned en rekke ranaskoler. Det er fristende å spørre på hvilket øre han og politikerne i hans eget parti, SV, KrF og Rødt har lyttet. Hvis de i det hele tatt har lyttet, må de ha en usedvanlig dårlig hørsel.

Det var i alle fall ikke det minste vanskelig å høre de markante stemmene og protestene mot å legge ned Mo ungdomsskole og barneskolen på Ytteren som nedleggingsvedtaket førte til. Ikke bare gikk hundrevis i protesttog, på bare få dager ble det samla inn 3.000 underskrifter mot vedtaket og i løpet av ei helg ble det gjennom et voldsomt folkelig engasjement samla inn 30.000 kroner slik at Polarfakta kunne gjennomføre ei meningsmåling. Resultatet av denne foreligger nå, og resultatet må være mer enn egna til å gi både lederen i oppvekstutvalget, ordføreren og alle i posisjon en real støkk.

Ikke bare er ranværingene særdeles misfornøyde med prosessen rundt og håndteringa av skolesaken, de er også særdeles uenige i utfallet saken har fått

For når hele 70 prosent svarer at de mener håndteringa av skolesaken står til stryk, kan det ikke avfeies med at som man spør får man svar, selv om det forståelig nok kan være fristende for posisjonen å gjøre nettopp det. Ikke bare er ranværingene særdeles misfornøyde med prosessen rundt og håndteringa av skolesaken, de er også særdeles uenige i utfallet saken har fått. Når 71,9 prosent er uenige i nedleggelsen av Ytteren barneskole og 73,6 prosent er uenige i posisjonens vedtak om å bygge ny ungdomsskole på Gruben og legge ned Mo ungdomsskole kjører Arbeiderpartiet, SV, KrF og Rødt på en kollisjonskurs med velgerne som lett kan ende med et skikkelig brak.

Særlig vedtaket om å legge ned Mo ungdomsskole kom som en overraskelse. Ikke var det blant alternativene som ble anbefalt i Kaupang-rapporten, det var heller ikke anbefalt fra rådmannens side. Det er faktisk heller ikke noe det tas til ordet for i de 35 høringssvarene, med unntak av to, politikerne fikk seg forelagt. De to eneste som mener at det beste alternativet er å bygge en ny felles ungdomsskole på Gruben, er Gruben IL og Kariåsen Velforening. Derfor er det intet mindre enn bemerkelsesverdig at Arbeiderpartiet, SV, KrF og Rødt presterte å lande på å legge ned kommunens største ungdomsskole, slå den sammen med ungdomsskolen på Gruben og bygge en ny skole nettopp der.

Når det blir slik at interessene til et idrettslag og innspillene fra ei velforening tydeligvis vektlegges og lyttes til mer enn det som kommer fra foreldreutvalg, ansattes organisasjoner og elevråd, som ingen har tatt til ordet for å legge ned Mo ungdomsskole, er det ikke til å undres over at ranværingene så klart gir uttrykk for at de mener skolesaken står til stryk. Spørsmålet er nå om posisjonen tør å la være og lytte til det som skjer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags