Rana Blad mener: Når tillitsvalgte nå klatrer opp på skolebarrikadene, er det fare på ferde

Brev: I et åpent brev til skolesjefen hevder de tillitsvalgte lærerne Espen André Hagen (bildet), Ragnar Hultgreen, Eva Lorentsen og Geir Harsvik ved henholdsvis Mo, Gruben, Båsmo og Selfors ungdomsskoler at de ikke blir lyttet til. Foto: Arne Forbord

Brev: I et åpent brev til skolesjefen hevder de tillitsvalgte lærerne Espen André Hagen (bildet), Ragnar Hultgreen, Eva Lorentsen og Geir Harsvik ved henholdsvis Mo, Gruben, Båsmo og Selfors ungdomsskoler at de ikke blir lyttet til. Foto: Arne Forbord

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå virker det dessverre som om skolestruktur-prosessen er i ferd med å spore av, med de alvorlige konsekvensene dette kan få.

DEL

LederNår tillitsvalgte lærere fra Utdanningsforbundet ved Mo, Gruben, Selfors og Båsmo ungdomsskole, nå truer med å trekke seg fra prosessen som skal lede fram til en felles ungdomsskole, er det grunn til å stoppe opp og lytte. De opplever på ingen måte at prosessen er på riktig spor, og det er beklagelig på mange vis. Avgjørelsen om å legge ned ungdomsskolene på Gruben, på Båsmo og på Selfors, og samle alle ungdomsskoleelevene i de sentrumsnære ungdomsskolene på Mo/Moheia og lage Rana ungdomsskole, ble tatt i vår. Det avstedkom et voldsomt rabalder og engasjement fra svært mange som var mot denne løsninga. Det politiske flertallet for å gjennomføre dette, var imidlertid overveldende og vedtaket ble da også fattet med 30 mot 7 stemmer. Det er fortsatt et solid politisk flertall for å ta omfattende skolestrukturgrep, selv om Frp underveis har skiftet mening og ikke lenger støtter sitt eget vedtak.

Det har stormet rundt skolestrukturen i Rana i mange runder. Også i fjor blåste det opp til skolestorm da Ap, SV og KrF valgte å legge ned Mo ungdomsskole og overføre elevene til Gruben. Dette vedtaket ble kjent ugyldig av Fylkesmannen. Vårens vedtak ble også påklaget til Fylkesmannen, som denne gangen ikke kom til samme konklusjon. Dermed må administrasjonen jobbe videre med å gjennomføre skolevedtaket. Uansett hvor mange løvetenner som levnes på rådhustrappa eller hvor mange protester og underskriftslister som kommer, så er det flertallsvedtak i kommunestyret som er styrende for det skolesjefen og rådmannen skal gjøre og gjennomføre.

Med det bakteppet, og den temperaturen, som er i skolesaken er det uhyre viktig at prosessen, som etter hvert skal lede fram til en stor sentrumsnær skole, går på skinner. Nå virker det dessverre som om prosessen er i ferd med å spore av, med de alvorlige konsekvensene dette kan få. Slik vi oppfatter det har Utdanningsforbundet og lærerne, selv om mange av dem garantert er både skuffet og opprørte over utfallet i skolesaken, gått inn i prosessen på en konstruktiv og profesjonell måte. De, i likhet med administrasjonen, forutsetter vi er oppriktig interesserte i å bidra til at Rana ungdomsskole skal få den best mulige utforminga. Det kommer ikke til å skje hvis lærerne ikke får innflytelse og reell medbestemmelse. Når Utdanningsforbundet opplever at det ikke blir lyttet til, er det fare på ferde. Vi betviler ikke at drøftingsmøter er gjennomført og at protokoller er underskrevet, men når tillitsvalgte klatrer opp på skolebarrikadene på denne måten, er det administrasjonens ansvar å få dem ned derfra og i konstruktiv tale igjen. Derfor er det bra at skolesjefen er så klar i sin tale med tanke på å få prosessen inn på riktig spor.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags