Til politikerne som vedtok å legge ned Alteren skole

Alteren skole.

Alteren skole. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Har dere tenkt gjennom konsekvensene av hva dere har vedtatt? Det virker virkelig ikke sånn, skriver Hege Storteig i dette leserbrevet.

DEL

LeserbrevEr det slik at forandring fryder? Ikke alltid, og i hvert fall ikke når dere slår sammen Alteren skole med Båsmo barneskole. Før sommeren hadde vi informasjonsmøter angående forandringene som skulle skje med skolene våre nå i høst. Rektor og lærerne var der og svarte så godt de kunne på alle spørsmålene fra foreldrene. Ikke en eneste politiker som fattet vedtaket dukket opp. Hvorfor? Har dere tenkt gjennom konsekvensene av hva dere har vedtatt? Det virker virkelig ikke sånn. Jeg er bekymret for læring, for skolevei, for miljø. 

Satser dere på barna i Rana når dere lar skolekjøkkenet være klasserommet til elever på 3. trinn? Hvordan skal barna klare konsentrere seg og lære blant komfyrer, kokeplater og durende kjøleskap? Hadde dere synes det var greit at deres barn hadde et skolekjøkken som klasserom?

Eller hva synes dere egentlig om at dere fjerner skolens PC-rom fordi dette er eneste rommet der en gruppe elever på 5. trinn kan ha klasserommet sitt? Og det er ikke slik at pcéne blir flyttet. De blir fjernet da det ikke er plass til dem. Ja, elevene har fått læringsbrett, men en PC og et læringsbrett er ikke det samme.

Eller hva med den raden med elever som må reise seg hver gang den innerste eleven må på WC? Fordi det ikke er plass nok slik at de kommer forbi bak pultene.

Og, hva skal vi svare når barna våre spør hvorfor Haga brukes som parkeringsplass? Haga ble før sammenslåingen brukt av en flokk med unger i hvert eneste friminutt til blant annet å spille fotball. Der hadde de det artig, gledet seg til å spille, der skapte de et godt miljø. Hva svarer jeg når sønnen min sier at de har ingen steder å spille nå? Eller når han spør om når de får Haga tilbake?

Eller hva synes dere egentlig om sikkerheten til alle ungene som har Båsmoveien som skolevei? Denne veien var fra før kraftig trafikkert. Nå får ungene her 5 busser hver morgen og ved skoleslutt sammen med den økende trafikken fra Alteren som dundrer forbi dem. I tillegg får de samme barna også anleggstrafikken fra leilighetsblokka i Bergmannsveien som nylig ble vedtatt. Dere har riktignok gjort tiltak i Brakkebakken med autovern, men hvorfor fortsetter dere ikke videre med autovern i Båsmoveien?

Bilde av Båsmoveien tatt desember 2017

Bilde av Båsmoveien tatt desember 2017 Foto:

På vinterstid er veien ofte islagt. Det er ikke er vakkert syn når jeg gang på gang er vitne til busser og andre kjøretøy bruker fortauet som kjørebane. Det er ren flaks at ingen barn er skadd. Barna har rett på en sikker skolevei. Denne veien er alt annet enn sikker.

Jeg vil rose lærere og rektor som virkelig gjør sitt beste for at skolehverdagen skal bli best mulig for elevene. Oppgaven de har fått fra dere er etter min mening umulig å løse bra. Og til dere politikere, av meg får dere avskjed på grått papir. Dere har ikke lyttet til oss som er berørte. Det lønner seg ikke. 

Hege Storteig, en mamma som mener barn og ungdom er viktige!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags