Atle Hiller: Et spørsmål til besvær?

Vararepresentant for Rødt, Atle Hiller, på talerstolen under dagens kommunestyremøte i Rana.

Vararepresentant for Rødt, Atle Hiller, på talerstolen under dagens kommunestyremøte i Rana. Foto:

Av

Jeg har ikke satt fram injurierende påstander mot noen kolleger i kommunestyret. Jeg har heller ikke satt fram korrupsjonsanklager mot noen av mine kolleger, skriver Rødt Ranas Atle Hiller.

DEL

LeserbrevEtter et langt og slitsomt budsjettmøte tirsdag, gikk ferden videre til halvannen times språkkafe på biblioteket og deretter pass av barnebarn til sent på kveld.  Så var det tid for å lese hva nettavisene hadde skrevet om kommunestyremøtet. Og det var jo en opplevelse av de sjeldne! 

I skoledebatten spurte jeg om noen i salen hadde økonomiske interesser i at Moheia ikke ble benytta til kommunale kontorer, men til skole. Sjefsredaktøren forteller leserne at jeg egentlig mente å fornærme noen, ja sågar beskylde noen for korrupsjon i skolesaken! Jeg oppfatter det redaktøren skriver som klart injurierende overfor min person.

Jeg vil gjøre det helt klart at:

  1. Jeg har ikke satt fram injurierende påstander mot noen kolleger i kommunestyret. Jeg har heller ikke satt fram korrupsjonsanklager mot noen av mine kolleger.
  2. Jeg har stor respekt for at alle kommunestyrets medlemmer praktiserer habilitetsregle-mentet, selvfølgelig også de som har avtale med Rana kommune om leie av kontorlokaler.
  3. Jeg har stadig mindre respekt for sjefredaktørens presseetiske opptreden.
  4. Jeg vil sterkt oppfordre sjefredaktøren til offentlig å beklage sine grunnløse påstander, særlig påstanden om at jeg har beskyldt en navngitt kollega for korrupsjon.

Jeg og Rødt vil fortsette å engasjere oss for å redusere kommunens høye leiekostnader. Mens leiekostnadene i flere år har ligget mellom 20 – 25 mill årlig, har kommunen redusert bevilgningene til folk med rus-, psykiske problemer og pleietrengende m.fl.

Flertallet i kommunestyret har gått inn for at det meste av bygninger, som ikke lenger skal være skolebygg, skal rives. Vi vil aktivt jobbe for at denne utviklinga skal snus og at kommunen skal drive en mye bedre arealdisponering.

Atle Hiller

Rødt’s 1.vara til kommunestyret

Styremedlem Rødt Rana

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags