Tusen takk til dere alle Bakeribyggvenner – både medlemmer og ansatte, takk for at dere er til og er med på å gjøre livet mitt fullt og helt

SKRYT: Leserbrevskribenten skryter av Bakeribygget, folkene som jobber der og som bruker bygget.

SKRYT: Leserbrevskribenten skryter av Bakeribygget, folkene som jobber der og som bruker bygget. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Iren-Marie Owe skriver varmt om Bakeribygget i et leserbrev.

DEL

LeserbrevJeg føler for å skrive noen ord om det unike stedet for de av oss som sliter med en psykisk lidelse kan bli henvist til. Bakeribygget er et være, lære og arbeidssted i Rana kommune, hvor en kan komme for å enten å være sosial over en kopp kaffe samt å delta på en av de mange aktivitetene som tilbys eller å ha en jobb, arbeidstrening eller opplæring.

Det å være en del av ett fellesskap da isolasjon og ensomhet preger mange av de som sliter psykisk, er ett stort være eller ikke være for livskvaliteten. Filosofien til Bakeribygget er at en skal tenke friskhetstenkning og ikke diagnoser, det å ha fokus på den friske siden i ett menneske nærer til en positiv tenke- og handlemåte.

De ansatte er dyktige på å ha fokus på den enkeltes ressurser og muligheter. Må også skryte av det at de også er veldig gode på å lytte og se den enkelte bruker.

Bakeribygget tilbyr brukerne et bredt spekter av tilbud, en kan få støttesamtaler, arbeide, være med på kurs, ulike aktiviteter som f.eks turer, bowling, malergruppe, sangterapi, sansegruppe og quiz.

Brukermedvirkning står høgt i fokus hvor vi har et eget medlemsråd og husmøte for brukerne 1 gang pr måned, hvor bl.a. medlemmene kan få være med å forme aktivitetene som skal foregå på huset.

Jeg har fått den store gleden av å ha fått noen av mine beste og nære venner

For min egen del så er min tidsregning før og etter Bakeribygget, da tiden før var preget av mye isolasjon og ensomhet til nå å kunne få være en del av ett genuint fellesskap hvor en kan tørre å komme som en er med alt en har med seg i bagasjen. Det er stor takhøyde og rom for både alvor og spøk.

På Bakeribygget har jeg fått den store gleden av å ha fått noen av mine beste og nære venner i livet mitt, venner som ser en og forstår, er støttende og oppmuntrende – for de forstår så inderlig godt. Det å få betaling i form av trygghet, mestring, raushet og vekst har gjort min hverdag betydningsfull, innholdsrik og meningsfull.

Tusen takk til dere alle Bakeribyggvenner – både medlemmer og ansatte, takk for at dere er til og er med på å gjøre livet mitt fullt og helt.

Iren-Marie Owe

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags