Bør du ikke fokusere på at du og fylkesrådet ikke hadde forberedt saken godt nok - dersom konsekvensene er så alvorlige som du sier? 

Bjørnar Skjæran, leder Nordland Ap

Bjørnar Skjæran, leder Nordland Ap

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er synd at strategien deres er å legge ut snubletråder, levere saker etter tidsfristen, uklare /mangelfulle opplysninger og konstruere kritikk og elendighetsbeskrivelse av andre parti, skriver May Valle (V) i et svar til Bjørnar Skjæran (Ap).

DEL

LeserbrevBare en liten klargjøring - siden vi nevnes med navns nevnelse -verken May eller Kai var til stede på dette fylkestinget og deltok ikke i stemmegivingen.

Så til saken. Du kritiserte i ditt første leserinnlegg Venstre for å ha satt 130 arbeidsplasser i Rana i fare. Grunnen var at vi hadde stemt for fylkesrådets innstilling i saken,

Saken har også vært gjennom arbeidsmøter i fylkesrådet der også du har deltatt som gruppeleder i AP. Du har vært med på å klargjøre saken før innstilling. Bør du ikke fokusere på at du og fylkesrådet ikke hadde forberedt saken godt nok - dersom konsekvensene er så alvorlige som du sier? I stedet kritiserer du de partiene som sa seg enig med dere. En meget konstruert kritikk En sak, som etter dine uttalelser har alvorlige konsekvenser for et samfunn, burde dere ha avklart disse på forhånd. Hvilke anstrengelser for å belyse saken før dere ga innstilling er gjort? Hadde dere ikke kontakt med ordføreren tidligere?

Er det klokt av deg at du i forbindelse med en høringssak som alle fylkeskommuner gir svar i - bringer inn arbeidsplasser i RANA slik du har gjort gjennom avisinnleggene dine? Hvilke signaler gir du med det, og hva ønsker du å oppnå?

Politikk i de små kommunene er etter mine erfaringer langt sunnere - dårlig betalt - men stort fokus på å finne gode løsninger - ikke konstruere kritikk mot andre parti

Jeg håper at demokratiet i Nordland kan gjenoppstå.  Det styrer etter det Rune Gerhardsen kalte parlamentarisme light. Og lettere er det litt etter hvert. Arbeiderpartiet har sikret seg evig styrke gjennom å gi fylkeskommunal lønn og goder til politikere fra samarbeidende parti.  Da er de vingeklippet. 

Med alle ressursene dere nå bruker av det fylkeskommunale system, er det synd at strategien deres er å legge ut snubletråder, levere saker etter tidsfristen, uklare /mangelfulle opplysninger og konstruere kritikk og elendighetsbeskrivelse av andre parti.

Politikk i de små kommunene er etter mine erfaringer langt sunnere - dårlig betalt - men stort fokus på å finne gode løsninger - ikke konstruere kritikk mot andre parti.

Tenk over dette, Bjørnar Skjæran - nå er ikke alt som det skal med demokratiet i Nordland fylkeskommune.


May Valle

Nordland Venstre - gruppeleder

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags