Saken om fritak for bomavgiften skal vi bare avslutte - den er opp og avgjort allerede

SMÅ SJANSER: Statssekretær Tom Cato Karlsen tror ikke Hemnes makter å få bomfritak for alle. Foto: Tore Bratt

SMÅ SJANSER: Statssekretær Tom Cato Karlsen tror ikke Hemnes makter å få bomfritak for alle. Foto: Tore Bratt

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Frps Bernt Heimland skriver at alle må bidra for å få bedre veistandard.

DEL

Leserbrev Jeg ville som mange andre helst sluppet unna bomavgiften/bompengene vi må betale på E6 Nord. Det enkleste og beste ville ha vært at Staten hadde finansiert helle veiprosjektet eller pakka bompengene inn i drivstoffprisen, det vil si vi kunne for eksempel ha betalt 2 kr hver pr. liter drivstoff. Dette gjorde de i Tromsø og på den måten fikk de finansiert sitt veiprosjekt.

Hvis noen personer i Rana skal ha fritak for bomavgiften skal også personer fra Hemnes kommune også ha fritak. Hvorfor skal vi i Hemnes kommune betale bomavgiften når vi skal til Mo og Mosjøen når vi skal til Sykehuset og Tannlege og andre oppdrag vi har der? Da bommene står plassert i Rana og så blir det snart en bom i Vefsn kommune nært Hemnes kommune? Det har vært mest rettferdig at vi i Hemnes kommune har fått fritak for bomavgiften. Jeg tror denne saken om fritak av bomavgiften skal vi bare avslutte, den er opp og avgjort - ingen får fritak. Derfor må alle bidra for å få bedre veistandard.

Hvis det er noe problem, kan jo de som bor på Storforshei og Skonseng, som bruker bommen på Reinforshei, kjøre ved Røssvoll og over Gruben hvis dem skal til Mo i Rana hvis de ikke har råd å betale bompengeavgiften. Eller de kan bare å få seg Autopass-brikke så blir det litt rabatt ved passering av bommen.

Jeg tror denne saken om fritak av bomavgiften skal vi bare avslutte, den er opp og avgjort - ingen får fritak. Derfor må alle bidra for å få bedre veistandard.

Det er også klart budskap fra fylkeskommunen. Nei til fullt fritak for bomavgiften. Statssekretær Tom Cato Karlsen i Samferdelselsdepartementet fra Fremskrittspartiet viser at hans regjering har også gjennomført en ekstra gjennomgang av prosjektet E6 Helgeland Nord før behandlingen i Stortinget. De fant da fram 300 millioner kroner mer til prosjektet, for å redusere folks bombelasting. Det synes jeg er et bra bidrag til den nye veien vi får laget.

Bernt Heimland

Hemnes Fremskrittsparti

Følg på: Origo


 
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags