Forutsigbarheten har vært den store styrken til Vefsn, Alstahaug og Brønnøy. Alle disse kommunene bidrar med en «ja vi kan-holdning»

Bjarne Nyrud (f.v) og Andreas Bergin er to av fire som har sendt inn leserbrev.

Bjarne Nyrud (f.v) og Andreas Bergin er to av fire som har sendt inn leserbrev. Foto:

Av
DEL

LeserbrevKommunens betydning for næringsutvikling i en by

Bernhard Olsen AS har en lang historie med bygging av nye boliger på Helgeland. Vi har etter snart 50 års drift med salg og oppføring av boliger på Helgeland og hytter i hele landet hatt med mange kommuner å gjøre. Det er på det rene at byråkratiet i Norge har vokst med årene og dette stiller mange krav til oss. Som alle prøver vi etter beste evne å presentere vårt arbeid så bra som mulig.

Det skal avholdes møte med ordfører i Rana Kommunes Geir Waage denne uka. Utfallet av dette er vi spent på. Vi har store forventninger til møtet og resultatet av dette.

Vår erfaring er at med de andre større bykommunene på Helgeland, Vefsn, Alstahaug og Brønnøy har vi alltid blitt møtt med en fremoverlent holdning der kommunens saksbehandlere på forskjellige nivåer bidrar med råd og løsninger for å sikre smidig saksbehandling. Dette er en prisverdig holdning som bidrar til at vårt arbeid blir effektivt, treffsikkert og forutsigbart. Og det er vår klare oppfatning at det samme må bli resultatet for kommunene. Vi har de senere årene hatt en betydelig aktivitet i Brønnøy som bare forsterkes gjennom en kommune med klare ambisjoner om vekst.

Byggebransjen er viktig for et hvert lokalsamfunn med ønsker om at folk skal bosette seg, investere og skape gode bomiljøer. Så vil det alltid være de som vil hevde at ting må reguleres og at forvaltningen er siste skanse mot ansvarsløse utbyggere som meler sin egen kake. Etter å ha drevet så lenge som Bernhard Olsen AS, kan vi bare be om å bli trodd på at vi er godt regulert. Plan og Bygningsloven og lokale planer sørger for å holde oss i ørene. Men som alle som skaper arbeidsplasser og dermed er opptatt av kostnadseffektiv drift så er det bra med best mulig forutsigbarhet. Dette regner vi med at mange er enige i.

Det er denne forutsigbarheten som vi mener har vært den store styrken til Vefsn, Alstahaug og Brønnøy. Alle disse kommunene bidrar med en «ja vi kan-holdning» som skaper forutsetninger for et vellykket prosjekt. Ikke bare for oss som bygger men også for de som skal flytte inn i boligene vi har bygget. Eksemplene er mange og det er de samme lovrammene som ligger til grunn. Vi antar at det er ledelse i kommunen som har satt standard for hvordan saksbehandlingen skal foregå. Disse kommunene er løsningsorienterte og sørger for, gjennom tidlige avklaringer, at søknadene blir treffsikre i forhold til de begrensningene kommunens folk kan se. Det er jo tross alt kommunens egne som kjenner best til jungelen av planer som er vedtatt, avløst eller endret opp gjennom årene.

Vår oppfatning er at alt som skaper god fremdrift fra start til mål vedrørende byggesaker vil spare ressurser hos oss, kommunen og ikke minst for de vi alle arbeider for; folkene som vil bo og leve på Helgeland.

Andreas Bergin, Pål Inge Andersen, Hege Olsen og Bjarne Nyrud


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags