Slik fungerer Rana Blads nye meningssider på nett

Meninger:  Sjefredaktør Tore Bratt i Rana Blad lover en modernisert løsning for meninger og debatt på nett. Foto: Harald Mathiassen

Meninger: Sjefredaktør Tore Bratt i Rana Blad lover en modernisert løsning for meninger og debatt på nett. Foto: Harald Mathiassen

Artikkelen er over 5 år gammel

Moderne og pent design, flere muligheter for leserne og det har blitt enda enklere å sende inn egne meninger rett fra nett.

DEL

Som mange av dere sikkert allerede har lagt merke til gikk Rana Blad torsdag i forrige uke over til nye meningssider på nett.

Viktig og populært meningsstoff som leserbrev, dagens leder, Ke de går?, kronikker og Ukeslutt har alle fått et nytt, pent og moderne design som tilbyr leserne flere muligheter enn tidligere.

LES OGSÅ: Nå satser Rana Blad enda mer på meninger og lokal debatt med nye nettsider

Øverst i artikkelen vil du finne flere emneknagger (tags) som gir deg mulighet for lese flere innlegg om samme tema som i saken du er inne på hvis du klikker på dem. Eksempelvis; ønsker du å lese mer om "Valg2015", klikker du på emneknaggen merket "Valg2015" og du sendes deretter til en samleside med de siste sakene som er publisert om dette temet.

De samme emneknaggen finner du også på en linje nederst i artikkelen.

Emneknaggene finner du både øverst og nederst i artikkelen. Klikker du på et tema du vil lese mer om, sendes du til en samleside hvor du finner de siste publiserte artiklene om dette temaet.

Emneknaggene finner du både øverst og nederst i artikkelen. Klikker du på et tema du vil lese mer om, sendes du til en samleside hvor du finner de siste publiserte artiklene om dette temaet.

Under teksten i artikkelen finner du også en oversikt med utvalgte artikler som har relevans til artikkelen du nettopp har lest. Under disse finner du som vanlig kommentarfeltet hvor du kan delta i debatten knyttet til artikkelen.

Alt samlet under en paraply

I tillegg har vi også samlet alt av meningsstoff under samlebetegnelsen Meninger. Nå finner du alt av dette lett tilgjengelig på menyen rett under logoen til Rana Blad.

Rett under logoen til Rana Blad øverst på nettsiden finner du en snarvei til våre nye meningssider.

Rett under logoen til Rana Blad øverst på nettsiden finner du en snarvei til våre nye meningssider.

Du kan også skrive følgende adresse for å ta deg til meningsstoffet: ranablad.no/meninger. Ønsker du kun å lese for eksempel leserbrev, holder det å skrive ranablad.no/leserbrev for å ta deg samlesiden for leserbrev.

Slik skriver du enkelt leserbrev

Øverst på samlesiden for Meninger finner du nå også en lett tilgjengelig lenke som gir deg mulighet til å skrive egne leserbrev og dele dem med oss på en enkel og rask måte.

Den samme lenken vil du finne under Biografi-boksen med informasjon om innleggets forfatter som du vil finne nederst i alle saker med meningsstoff.

Under Biografi-boksen som du vil finne på alle leserbrev, kronikker, Ke de går? og annet meningsstoff finner du en lenke som tar deg til siden hvor du selv kan skrive og sende inn et leserbrev.

Under Biografi-boksen som du vil finne på alle leserbrev, kronikker, Ke de går? og annet meningsstoff finner du en lenke som tar deg til siden hvor du selv kan skrive og sende inn et leserbrev.

Ønsker du å bidra med et leserbrev klikker du altså på en av disse lenkene. Da sendes du først til en side hvor du må identifisere hvem du er. Foreløpig kan du velge å gjøre dette enten ved å bruke Twitter, Facebook, en Google-konto eller ved hjelp av Origo. Etter hvert vil det også bli muligheter for å benytte aID som identifikasjon.

Bakgrunnen for at vi krever at du identifiserer deg før du får lov til å forfatte et leserbrev, er at Rana Blad ønsker en åpen meningsdebatt hvor anonyme meninger ikke slipper til.

Bakgrunnen for at vi krever at du identifiserer deg før du får lov til å forfatte et leserbrev, er at Rana Blad ønsker en åpen meningsdebatt hvor anonyme meninger ikke slipper til.

Når du har identifisert deg kommer du til et skjema hvor du kan forfatte ditt leserbrev samt legge inn annen viktig og påkrevd informasjon om deg selv.

Dette må være med i et leserbrev

Overskriften på leserbrevet ditt har en egen boks. Det samme har selve innlegget ditt.

I tillegg ber vi om at du kommer med en lettfattelig påstand eller utsagn som kan brukes som utgangspunkt for at andre lesere kan ta stilling til leserbrevet ditt ved å stemme om de er enig eller uenig med deg. Dette kommer i tillegg til det vanlige kommentarfeltet under leserbrevet.

Ønsker du imidlertid ikke å skrive en påstand eller utsagn her, vil det ikke vises noen avstemming under leserbrevet ditt, men kommentarfeltet vil fortsatt være der.

I tillegg til teksten har du også muligheten for å laste opp et bilde som du selv føler illustrerer leserbrevet ditt godt. Her gjør vi imidlertid oppmerksom på at du må selv ha sørget for å undersøke om du har rettighetene til å videreformidle bildet, eventuelt ha sjekket at bildet er tilgjengelig for felles bruk.

Legg inn informasjon om deg selv

Under den delen av skjemaet som tar for seg selve leserbrevet, ber vi deg om å fylle inn informasjon om deg selv. Her må du fylle inn ditt fulle navn (er dere flere som står bak leserbrevet, så kan du oppgi flere navn), du kan oppgi hvilken rolle du har (altså hva du jobber som, eller hvilken rolle du innehar hvis det er relevant for leserbrevet) og du kan laste opp et bilde av deg selv slik at lesere ser hvem du er.

Ønsker du at folk skal kunne følge deg på sosiale media har du muligheten til å legge inn en eller flere lenker til din Twitter-konto, Facebook-konto, Instagram-konto osv.

I tillegg ber vi deg om å oppgi en epostadresse slik at du kan få beskjed når leserbrevet ditt blir publisert på Rana Blads nettsider, samt når andre lesere engasjerer seg i i innlegget ditt ved å kommentere.

Når du har lagt inn all relevant informasjon har du muligheten til å forhåndsvise innlegget ditt før du sender det inn. Dette gjør du ved å klikke på lenken merket "Forhåndsvis" nederst til venstre på skjemaet. Sier du deg fornøyd med det som står der, avslutter du med å sende inn leserbrevet ved å klikke på boksen nederst til høyre merket "SEND INN".

Etter at du har sendt inn leserbrevet ditt vil det automatisk dukke opp i våre systemer. Vi vil så ta stilling til om leserbrevet er et vi vil hente frem og legge ut på våre nettsider.

Viktig informasjon om den nye løsningen

Fortsatt vil leserbrev på nett være underlagt de samme vurderingene som gjelder for leserbrev i papiravisen. Det vil si at Rana Blad ikke publiserer anonyme leserbrev samt at det heller ikke er en automatikk i at alle leserbrev blir publisert på våre sider - Rana Blad forbeholder seg fortsatt retten til å ta redaksjonelle avgjørelser når det kommer til hva som publiseres.

Imidlertid gir denne løsningen oss muligheten til å publisere flere leserbrev enn det man av plasshensyn har kunnet gjøre i papiravisen. Ikke alle leserbrev vil bli lagt rett ut på forsiden til ranablad.no - enkelte vil bli lagt rett på samlesiden for meninger.

Vi gjør også oppmerksom på at Rana Blad forbeholder seg retten til å gjøre endringer i overskrift, tekst og bilder der dette ses som nødvendig eller hensiktsmessig - det inkluderer også å forkorte lange leserbrev.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags