Gå til sidens hovedinnhold

Diabetesforbundet: Gode kostholdsråd er viktig for alle med diabetes – og for folkehelsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Diabetesforbundet er en uavhengig interesseorganisasjon for alle med diabetes og andre som er berørt av eller er interessert i diabetes. Vårt formål er å gi støtte til alle med diabetes, blant annet gjennom god, kvalitetssikret informasjon og tilgang til aktiviteter og møteplasser som gjør det enklere å mestre sykdommen.

Våre anbefalinger angående kosthold bygger på Helsedirektoratets kostråd til befolkningen generelt. Dette er råd som er forankret i omfattende forskning. Det betyr ikke at det er råd som passer absolutt alle. Hver og en må tilpasse kosten til sitt liv og (eventuelt) sin diabetes. 

Det er viktig å ta valg som er bra for helsen, både kortsiktig og langsiktig. Det er også viktig å ha et kosthold som gir den enkelte best mulig livskvalitet her og nå – et liv man kan trives med. Diabetesforbundet har ikke som mål å fortelle folk hvordan de skal leve eller hva de skal spise. Vi er opptatt av å bidra med kunnskap slik at alle kan ta de valgene som er best for seg. (Vi anbefaler alle med diabetes at en eventuell kostomlegging skjer i samråd med lege eller klinisk ernæringsfysiolog.)

Vi er helt enig med både de kliniske ernæringsfysiologene og spesialisten i indremedisin på Helgelandssykehuset om at det hadde vært ønskelig med flere kliniske ernæringsfysiologer i kommunene. Det er ikke tvil om at behovet er stort, og at dette er et viktig folkehelsetiltak.

Diabetesforbundet er stolt over hva alle våre engasjerte medlemmer og tillitsvalgte får til med alle opp- og nedturer livet med diabetes bringer med seg. Vi står sammen for et godt liv med diabetes – og en framtid uten.

Mvh Turid G. Spilling, kommunikasjonssjef Diabetesforbundet

Les også

Må avvise folk som blir henvist fra lege: – Det er et skrikende behov for flere ansatte

Les også

Det er bekymringsfullt at Diabetesforbundet velger å ty til en foredragsholder som gir anbefalinger i strid med de nasjonale retningslinjene

 

Les også

Vi stiller oss kritiske til at Diabetesforbundet, både lokalt og sentralt, går god for å bruke alternative behandlere

 

Kommentarer til denne saken