I stedet for å gråte over tapet av skattemillionene på maskiner og utstyr, burde vi juble

Jarl Stian Johansson (H). Arkivfoto.

Jarl Stian Johansson (H). Arkivfoto.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ved å fjerne denne eiendomsskatten sikrer vi norsk konkurransekraft, norske arbeidsplasser og norsk industri sin mulighet til å utvikle seg, skriver Jarl-Stian Johansson (H).

DEL

LeserbrevIndustrien er Ranas settepotet.

Ordføreren frykter for velferden til innbyggerne i Rana, det er en frykt jeg deler med ham.

Men grunnlaget for denne frykten er vi ikke samstemte i.

I Rana Blad kan vi lese at ordfører Waage mener at vellferden for morgendagens ungdom og eldre er avhengig av en agressiv skattepolitikk rettet mot industrien.

En skattepolitikk som utarmer og hemmer norsk industri, en industri som konkurrer mot hele verden og som står i fare for å ikke være konkurransedyktige nettopp pga. denne agressive skattepolitikken.

Ved å fjerne denne eiendomsskatten sikrer vi norsk konkurransekraft, norske arbeidsplasser og norsk industri sin mulighet til å utvikle seg, og som vertskap til svært mange industriarbeidsplasser burde ordfører Waage glede seg over fjerningen av eiendomskatt på maskiner og tilbehør.

Forøvrig så nevnes det ikke i samme intervjuet at skatten skal fases ut fra 2019 og at det vil være overgangsordninger i 5 år.

Ordfører Waage er avhengig av industriarbeidsplasser og ikke minst er han avhengig av at industrien har mulighet til å fornye seg i konkurranse med hele verden, det ønsker han nå å få fjernet med et pennestrøk fordi han ikke vil se på alternative muligheter til å sikre velferden for morgendagens unge og gamle.

I stedet for å gråte over tapet av skattemillionene på maskiner og utstyr, burde vi juble, juble for at industrien nå kan reinvestre og fornye seg, juble for at vi med et slikt skattelette vil tiltrekke oss store datalagringssenter som igjen vil generere arbeidsplasser og skatteinntekter.

Som nevnt over frykter jeg også for fremtidens velferd for ranværingen, men den frykten er begrunnet i manglende evne/vilje eller forståelse fra sittende posisjon for at morgendagens utfordringer ikke løses med fortidens sosialistiske hig etter skatter og avgifter.

Jeg tror på bærekraftige løsninger der Rana kommune legger til rette for nyetableringer i hele Rana, fra industri til jordbruk, og for lykkes med det, må vi ikke slå bena under de som vil noe i Rana, enten de er utenlandske eller norske.

La meg avslutte med en jordbruksmetafor; ikke engang i magre år spiser bonden sin settepotet.

Jarl Stian Johansson

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags