Gå til sidens hovedinnhold

Tror støtteforeningen må døpe om navnet til Nei til storflyplass. Det er jo det alle deres argumenter går ut på

Artikkelen er over 4 år gammel

LESERBREV Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ser støtteforeningen for Mosjøen lufthavn er på krigsstien igjen.

Det positive er jo at de har innsett at det er behov for en storflyplasspå Helgeland, men den må for all del ikke ligge i Rana.

Trodde herrene i støtteforeningen hadde fått med seg at det er Hauan som er egnet for storflyplass. Har de ikke etter flere runder fått med seg at Drevja ikke kan realiseres? Eller har de et trylleformular i ermet.

At næringslivet på Helgeland trenger en storflyplass er vel dokumentert nok.

La oss bygge storflyplass nå. Tror støtteforeningen må døpe om navnet til Nei til storflyplass. Det er jo det alle deres argumenter går ut på.

Rana er en utkant sier de. De trekker inn Brønnøysund, men de har flyplass.

Den har det aldri vært snakk om å legge ned.

Les også

Støtteforeninga i Mosjøen: Hauan - forsøk på kjøp av politiske vedtak

Les også

Vi registrerer at statsministeren på Arctic Frontier er klar i sin tale når det gjelder regjeringa sine flyplassambisjoner

 

Hele Helgeland vil få fordel av storflyplass, selv om skremselspropaganda er argumentet til støtteforeningen. De argumenterer med at Rana vil overta oljearbeidsplassene. TØV. Installasjonene er i Sandnessjøen og de flyttes ikke.

Den største befolkningskonsentrasjonen ligger nord på Helgeland. Dessverre for støtteforeningen, men det er fakta. Tror de fleste i Vefsn vil reise fra Hauan.

Med jernbane og ny E6 er det ikke noe problem. Det er ikke alle som får sponset flybillettene. Tror støtteforeningen at folk skal gå med rullator fra Vefsn?

Avstanden fra Mosjøen blir ikke lenger en folk fra Oslo har til flyplassen.

Nå har vel heller ikke Rana sagt at noen flyplasser skal legges ned. De har hele tiden opptrådt redelig, og ikke kommet på et så lavt nivå som støtteforeningen.

Henrik Johansen gikk tidlig i prosessen ut med at om Hauan ikke var egnet, gikk han inn for Drevja. Løvdahl uttalte også tidlig at om ikke Drevja var egnet gikk han inn for Hauan.

Men der har nok politikeren vunnet over ærlighet og evnen for å stå for sine uttalelser.

Nå må vi stå samlet på Helgeland og ikke sitte å spekulere på hva vi skal gjøre for å sabotere andre. Hele regionen vil nyte godt av en storflyplass.

Roald Almli

 

 

Kommentarer til denne saken