Gå til sidens hovedinnhold

Er det gjort noe i det hele tatt, og hva vil bli foretatt utenom å koste gatene?

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Spørsmål til ordfører Waage. Hva har Waage tenkt å gjøre med den store forurensingen som en ser utover byen?

Er det gjort noe i det hele tatt, og hva vil bli foretatt utenom å koste gatene? Det vi har sett de siste dagene med kosting, er at det nesten har vært nytteløst. Så lenge bedriftene i industriparken får fortsette med å spre støv og dritt utover byen, så blir det ingen forandring.

Det nytter ikke med fartsbegrensning og kosting så lenge det stadig blir påfyll fra industriparken. Veistøv fra piggdekk og strøsand er det som fokuseres på, men ikke kilden til det meste av forurensingen.

Waage og hans meningsfeller har bladd opp hundretalls millioner til flyplass, var det ikke en idé å bruke penger på et samarbeid med industriparken for tiltak mot den forurensingen som Ranas befolkning er utsatt for? Må ikke dette være en prioritert oppgave framfor noe annet?

Nå er det vedtatt at flere hundrede skoleungdommer skal samles i byen. Veldig smart tiltak! De har ikke store forhåpninger om å få puste i ren luft. Vi er kommet til 2018 og miljø er i fokus, derfor skal ikke ungdommen utsettes for dårlig klima. Men det ser ut som noen politikere ikke har særlig bekymring for dette.

Det nevnes stadig om å få vekst i folketallet på Mo, det kan Waage se langt etter, så lenge folk vurderer å flytte herfra, fordi ingen i lengden kan leve og bo i dette klimaet.

Er det ingen av politikerne som bor i byen? Hvis de bor her så må noen snart begynne å reagere. Det som har skjedd den siste tiden er ikke et engangstilfelle. Det er stadig problemer i godt vær. Det er litt for jævlig at man gruer seg til godt vær, men håper på regn.

Hadde jeg ledet en av bedriftene oppe i industriparken som forårsaker så mye graverende forhold for befolkningen, så hadde det blitt mange søvnløse netter.

Rana Gruber har greid å redusere støvplagen fra sin bedrift for befolkningen på Mjølan. Så det går å få det til.

Er heller ikke særlig imponert over Rana Blad sine reportasjer om støvplagene.

Rana Blad bør sende en medarbeider opp på industritomta når det er godt vær og lokalisere kilden til mye av forurensingen, skrive om det og gi det til politikerne, så må jo noen snart reagere. Det er bare å se på terrenget nedenfor industriparken mot omkjøringsveien, det er ikke veistøv som ligger der.

En ting har vi nok av her i Rana er vann. Rigg opp et par tre biler med vannkanoner som tar hele veibredden og spyl de mest trafikkerte gatene, før trafikken på morgenen setter inn. Det blir bedre!

Arne J. Alte

Bildeserie

SE BILDENE: Slik ser det ut i nedstøvete Mo i Rana i dag

 

Kommentarer til denne saken