Det oser av et ønske om at Stål skal bli svarteper i denne prosessen

LOKALOPPGJØR: Stålkam og Mo ILs B-lag åpnet kretsserien (4. divisjon) i år på Moheia. I leserbrevet skriver Thore Michalsen at han gir ros til Stålkams styre for at de har gått inn for alternativ B. Han mener mange ikke har tatt inn over seg realitetene i Mo IL.  Foto: Gøran O. Pedersen

LOKALOPPGJØR: Stålkam og Mo ILs B-lag åpnet kretsserien (4. divisjon) i år på Moheia. I leserbrevet skriver Thore Michalsen at han gir ros til Stålkams styre for at de har gått inn for alternativ B. Han mener mange ikke har tatt inn over seg realitetene i Mo IL. Foto: Gøran O. Pedersen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevEtter en rekke innlegg blant annet i Rana Blad, som nærmest må komme i kategorien «kjærlighet gjør blind», ser det ut som om Bjørn Audun i dagens avis har fanget poenget i saken om sammenslåing av fotballaktivitetene i Mo og Stål.

Dette blir en stram balansegang på line der en må se på muligheter, ikke gammel historie.

Jeg vil gi ros til styret i Ståls fotball for at de har gått inn for alternativ B.

At ikke alle Mo-supporterne og store deler av prosjektgruppa ennå ikke har tatt inn over seg at i realiteten er Mo IL fotball totalt handlingslammet rent økonomisk ( = konkurs om en vil bruke dette begrepet). Den gjelden som vi fikk orientering om fra prosjektgruppa at Mo IL hadde for knapt fire uker siden, var 2 mill kr. I dag virker det som om at gjelden er 60-70 prosent høyere enn dette beløpet.

Snakk om økonomisk styring ! En kan godt forstå de som har ytret ønske om å holde høyt tempo for alt A, de har hatt mer innsikt i økonomisk status for Mo IL enn den som er kommunisert utad.

For n’te gang er Mo IL fotball kommet i en situasjon der en rekke av lokale leverandører må avskrive betydelig gjeld for at laget skal kunne drive videre. Om da ikke de som har kausjonert for gjelden, ordner opp. Dette ble det orientert om av prosjektgruppa i møtet for cirka fire uker siden.

Når redaktøren i Rana Blad i sin leder finner det betimelig å stille spørsmål om styret i Stål fotball ville ha kommet til samme konklusjon om begge skulle spille i 4. div. i 2018, viser det i klartekst at Rana Blads holdning til Stål ikke begrenser seg til sportsredaktøren. Det oser av et ønske om at Stål skal bli svarteper i denne prosessen.

Hun kunne like gjerne ha snudd på spørsmålet da Mo IL toppet laget i siste seriekamp for om mulig hindre Stål i opprykkskampen – og det skal kalles en sammarbeidspartner som har som uttrykt mål å spille høyest mulig i seriesystemet?

Jeg kan forsikre redaktøren at ingen slik tanker ble fremført av styremedlemmene i det møtet som behandlet alternativene. Jeg var invitert for å få informasjon om saken.

Det er en svært vanskelig sak for medlemmene i begge lag å beslutte en sammenslåing av fotballaktivitetene.

Vi har et godt utgangspunkt i barne-og ungdomsavdelingene som arbeider godt og som ikke på samme måte er hengt opp i gammel strid. Start med dem, de vil bli et godt eksempel til etterfølgelse for resten av fotballgjengen.

Både Mo IL og Stål har behov for tid for å rydde opp i egen organisasjon og medlemsmasse. Slik trofaste støttespillere som har gått inn for en sammenslåing er blitt behandlet, skal ikke være lov i den nye klubben.

Både Mo IL og Stål har behov for samarbeidspartnere fra næringslivet for å komme igjennom 2018-sesongen. Vanligvis er næringslivsledere i stand til å se at en slik sammenslåingsprosess krever noe tid og går vi i dialog med dem, finner vi nok gode løsninger for begge lag for 2018 nå de har forpliktet seg til en klubb fra 2018-sesongen.

Kanskje Rana Blad kunne bidra med en akseptabel sum som sponsor i forhold til selskapets resultater og ikke bare klage for at næringslivet ikke stiller opp ?

Lykke til alle sammen – vi ønsker en løsning som et flertall kan samles om.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags