Prosjektgruppa: Tida er inne for å samle kreftene og skape nye historier og begeistring!

SAMARBEID: Prosjektgruppa for FK Mo i Rana samlet, fra venstre Ståle Krokstrand, Anita Sollie, Ørjan Valla, Lars Erik Zetterlund Nilsen, Stein Kyrre Ulstad, Roger Håkosen, Bjørn Audun Risøy og Per Harry Steiro. De representerer Mo IL (Zetterlund Nilsen og Valla), Stålkam (Krokstrand og Steiro), samt næringslivet (resten). Foto: Gøran O. Pedersen

SAMARBEID: Prosjektgruppa for FK Mo i Rana samlet, fra venstre Ståle Krokstrand, Anita Sollie, Ørjan Valla, Lars Erik Zetterlund Nilsen, Stein Kyrre Ulstad, Roger Håkosen, Bjørn Audun Risøy og Per Harry Steiro. De representerer Mo IL (Zetterlund Nilsen og Valla), Stålkam (Krokstrand og Steiro), samt næringslivet (resten). Foto: Gøran O. Pedersen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevVi i prosjektgruppa har jobbet knallhardt i flere måneder for å få på plass et organisatorisk, sportslig og økonomisk fundament for å lykkes med bærekraftig breddefotball og toppfotball i Mo i Rana.

Vi har god dialog med klubbene og næringslivet, og har tro på at Stål og Mo vil forene krefter og skape en ny felles fotballfremtid etter 20 år med diskusjoner.

Prosjektgruppa har stor respekt for og vil gi stor honnør til alle som over år har stått på forklubbene. Vi mener det ikke er bærekraftig å fortsette som nå verken for bredde eller toppfotball. Vi synes også det er synd at våre dyktigste ungdommer velger å flytte fra Mo i Rana og Helgeland for å få et godt nok tilbud.

I prosessen har vi hatt en rekke møter med begge klubbene der vi har fått innspill og tilbakemeldinger. Alle innspill og flere titalls modeller og alternativer er diskutert grundig.

Det er lagt frem to forslag Mo og Stål skal ta stilling til på ekstraordinære årsmøter 29.11.

Begge forslagene innebærer en beslutning om å slå sammen all fotball i disse klubbene og sette i gang en god utviklingsprosess. Dette mener vi i prosjektgruppa er helt nødvendig for å skape et bærekraftig tilbud til barn og unge og toppfotball i Mo i Rana.

Alternativ A. Sammenslåing av all fotball i Stål og Mo i 2017

Alternativ B. Sammenslåing av all fotball i Stål og Mo i to trinn. Barn og ungdom i 2017 og senior og jr. i oktober 2018.

Prosjektgruppa sitt forslag og begrunnelse ligger på klubbenes nettsider: www.staalkam.no og www.mo-il.no og alle interesserte oppfordres til å lese gjennom.

Vi foretrekker klart alternativ A (all fotball samles umiddelbart) da dette vil gi en «flying start» sportslig og en helhetlig klubbutviklingsprosess kommer raskt i gang. Vi må samtidig respektere at noen foretrekker alternativ B (sammenslåing all fotball samles i to trinn, først barn og unge så senior). Begge alternativene er mulig å lykkes med.

I et større perspektiv vil begge alternativene være en seier for fotballen. Med en felles klubb vil både spillere, trenere, frivillige, næringsliv og samfunn få mer igjen for innsatsen. Det vil garantert bli mer gøy både for store og små å være engasjert i fotball.

Vi mener tida er inne for å samle kreftene og skape nye historier og begeistring!

Næringslivet er med.

Naboklubbene Åga, B&Y, Selfors og Gruben er med

Barn og ungdom i Mo og Stål ønsker sammenslåing

Det er på plass et godt fundament for å utvikle en ny klubb

Nå er det opp til medlemmene i Mo IL og IL Stålkameratene.

Roger Håkonsen

Zar Eiendom AS

Bjørn Audun Risøy,

Kunnskapsparken Helgeland AS

Anita Sollie,

Rana Utviklingsselskap AS

Stein Kyrre Ulstad

Sportshuset Mo AS

Per Harry Steiro,

IL Stålkameratene

Ørjan Valla

Mo IL

Ståle Krokstrand

ILStålkameratene

Lars Erik Zetterlund Nilsen

Mo IL

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags