Hvor lettlurte kan politikere i Rana være som igjen går på limpinnen bare 12 år etter Terrasaken?

Illustrasjonsfoto. 
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Selvfølgelig skal planene for vindkraft på Sjonfjellet stoppes denne gangen også, skriver Erling Solvang.

DEL

LeserbrevHvor lettlurte kan politikere i Rana være som igjen går på limpinnen bare 12 år etter Terrasaken?

Det er inntektene fra vindkraftkonsesjonen som lokker de glade gutter som gjennom selskaper Freyr har lansert lokkemiddelet «Batterifabrikk». Med de subsidier og skattefritak vindkraftindustri har vil konsesjonen for Sjonfjellet vindkraftverk kunne selges videre til investor for vel 500 millioner kr.

Dette er mer enn god nok butikk for de smarte guttene som prøver å lure Rana kommune. Selvfølgelig vil Freyrgutta ta fortjenesten på vindkraftkonsesjonen. Det blir ingen batterifabrikk i Rana. Vindkrafta kan selges hvor som helst i EU med opprinnelsesgaranti og grønnvaske elkraft fra kullkraftverk til bruk i batteri til elbiler. Også her er det penger å tjene for smarte kraftselgere. Slik har myndighetene, også i Norge, skrudd sammen kraftmarkedet i EU.

Selvfølgelig skal planene for vindkraft på Sjonfjellet stoppes denne gangen også. De er heldigvis ikke med i NVEs Rammeplan for vindkraft som nå er på høring med frist 1. oktober. Stå på med aksjonen og skriv høringsuttalelser mot de elleville vindkraftplaner!

Erling Solvang, Rana

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags