Vågane kommer med påstander som ikke har rot i virkeligheten

Av
DEL

LeserbrevVindmøller og utvikling av ny industri. Kommentar til leserinnlegg fra Sveinulf Vågene 6. desember 2019.

Sveinulf Vågene skriver:

"På Skardsøya i Aure kommune prøvde Njordr (Dale Sjøtveit) å knytte vindkraftverket til et planlagt landbasert lakseoppdrett på Tjeldbergodden. Man forsøkte å gi inntrykk av at man da ville slippe en kostbar forsterkning av kraftnettet.

Men et lakseoppdrett på land må ha strøm til å pumpe vann også når det er vindstille. Hele konseptet ble raskt avslørt som bløff."

Vågane kommer her med påstander som ikke har rot i virkeligheten.

Undertegnede er daglig leder i Salfjord AS og strøm fra et eventuelt. Vindkraftverk på Skardsøya ville gi oss betydelige fordeler i forbindelse med etablering og drift av landbasert oppdrett.

Debatten om vindkraft i Aure på Nordmøre har vært preget av vindmøllemotstandere som tar debatten ned på usaklig nivå – demonisering av meningsmotstandere og usaklige påstander/ løse antydninger.

Det er bedrøvelig for mennesker, som ønsker næringsutvikling i distrikts-Norge for å skape en bærekraftig fremtid til kommende generasjoner i bygdesamfunn, å lese alle usannheter og tøyse påstander som reaksjonære på NEI-siden tillater seg i debatten. I kampen for stillstand/status quo ser det ut til at er alle våpen tillatt.

Samfunnet er tjent med en debatt som er saklig og ærlig.

Vil oppfordre helgelendinger til å gjøre sine egne vurderinger basert på objektiv informasjon fra NVE (se www.nve.no/nasjonal-ramme-for-vindkraft/oppdatert-kunnskapsgrunnlag/) og konsekvensutredninger.

Min overbevisning er at vi i distrikts-Norge må skape ny næringsaktivitet for å sikre levedyktige lokalsamfunn.

Hans Ramsvik,
Daglig leder Salfjord ASSkriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags