De hevder at økte avgifter på bensin og diesel fører til mindre bilkjøring og mindre forbruk av bensin og diesel. Dette er feil

Illustrasjon.

Illustrasjon. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Høye bilavgifter er ikke løsningen mener Frp.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.MDG og andre såkalte miljøpartier står på barrikadene for høyere bilavgifter. De hevder at økte avgifter på bensin og diesel fører til mindre bilkjøring og mindre forbruk av bensin og diesel. Dette er feil. Dagens lave bensin- og dieselpriser har ikke ført til mer bilkjøring. Tvert imot falt salget av bilbensin med 6,2 prosent fra mars 2015 til mars 2016, og dieselsalget er også redusert.

Det er flere grunner til at bensin- og dieselsalget har falt samtidig som prisene har falt. En viktig grunn er at Fremskrittspartiet har senket prisene på trygge og miljøvennlige biler for folk flest, slik at Norge nå har det laveste CO2-utslippet fra nye biler i hele Europa.

Fremskrittspartiets stortingsgruppe kuttet avgiften på ladbare hybridbiler med inntil 50.000 kroner i statsbudsjettet for 2015. I 2016-budsjettet reduserte FrP engangsavgiften på mange familiebiler ved å halvere avgiften på hestekrefter. FrP har også vært med på avgiftsfordeler for elbiler. I tillegg har FrP redusert omregistreringsavgiften på brukte biler med 35 prosent, og NAF slår fast at lavere omregistreringsavgift betyr at folk kan kjøpe nyere biler enn tidligere. På toppen av alt dette har FrP også redusert engangsavgiften på nye motorsykler og fjernet hele båtmotoravgiften.

Lærdommen fra Fremskrittspartiets avgiftslettelser de siste årene er at lavere avgifter på nye familiebiler, båter og motorsykler er effektive miljøtiltak. Jeg er glad for at andre partier gradvis innser at FrP har hatt rett hele tiden, og håper at miljøpartiene også kommer etter.

Kenneth Svendsen

Avgiftspolitisk talsmann FrP.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken