En plassering på Vikalera synes jeg er optimal både miljømessig og kostnadsmessig for brukerne

 HAF planlegger en gjenbruksstasjon på Vikaleira. Leserbrevskribenten mener det er en god idé.

HAF planlegger en gjenbruksstasjon på Vikaleira. Leserbrevskribenten mener det er en god idé. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevNå tilspisser saken seg. Jeg lurer veldig på hva som er motivet for den store motstanden til HAFs gjenbruksstasjon er. Det ser faktisk ut for at det er noen som er veldig interessert i tomten.

Tomten har en sentral beliggenhet for mesteparten av befolkningen i Mo i Rana. Jeg har lurt på hvorfor dagens gjenvinningsstasjon må ligge på Røsvoll, men det er jo historisk betinget, en meget uforsiktig beliggenhet, langt fra befolkningskonsentrasjonen i Mo i Rana. Noe som medfører store kostnader og unødvendige klimautslipp for kundene.

En plassering på Vikalera synes jeg er optimal både miljømessig og kostnadsmessig for brukerne.

At Østbø ikke ønsker anlegget velkommen er helt naturlig, det gir jo sterk konkurranse til deres anlegg, det er jo veldig fint for konkurranse bør gi en lavere pris og bedre service.

Rana Blads redaktør har jo plassert Vikaleira i sentrum av Mo i Rana. Skulle tro at hun var fra Mosjøen når hun tilkjennegir sin lokalkunnskap om Mo i Rana.

Når det gjelder Østbø sitt anlegg må man kunne si at det er rimelig sentrumsnært, men det er helt i orden og nevnes ikke med et ord. Reguleringsplanen som er en overordnet plan legger til rette for at et slikt anlegg kan bygges på tomten. Det burde de som etablerte seg på nabotomtene være klar over når de etablerte seg.

Når det gjelder ordføreren i Rana så forstår jeg ingenting, har han sovet i timene? Hvis han på vegne av Rana kommune er så misfornøyd med driften og kostnadene til HAF som han gir uttrykk for i Rana Blad så har han andre organer som han kan ta det opp i.

Rana kommune er representert i styret og representantskapet til HAF, og der har kommunen representanter som kan ta opp saken og få til en endring til det beste for Rana kommune. Men der er jo også de andre eierkommunene representert. Fra dem har det ikke kommet noen kritikk av driften av HAF.

Når det gjelder driften av HAF så hadde det vært fint om det var gratis, men jeg skjønner drift koster penger og personlig synes jeg at HAF gjør en utmerket jobb til en akseptabel pris.

Ved etableringen av HAF sitt anlegg på vikaleira har kundene og ikke minst de kommunale myndighetene et referanseanlegg til Østbø og dette burde skjerpe begge til å drive anleggene sine på beste måte.

Jeg håper at anlegget til HAF blir realisert og at vi får et bra anlegg slik at vi kan kvitte oss med tørravfallet på en god og sikker måte. Lykke til med etableringen.

Hilsen Jan-Georg Bang


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags